Kies zelf je bezorgmoment
Gratis verzending* en retour
100 dagen retourtermijn
Betaal achteraf met Klarna
Inklappen
Kies zelf je bezorgmoment

Kies uit meerdere bezorgopties en -momenten. Dan weet je zeker dat je thuis bent.

Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf € 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

100 dagen retourtermijn

Wat langer nodig om te beslissen? Je bestelling mag tot 100 dagen ongedragen retour – kosteloos natuurlijk.

Betaal achteraf met Klarna

Betaal tot 14 dagen achteraf met Klarna. Eenvoudig met één klik!

De do's & don'ts van open schoenen dragen, oftewel: open-schoenen-etiquette

De do's & don'ts van open schoenen dragen, oftewel: open-schoenen-etiquette
Kun je in de zomer altijd en overal open schoenen aan, ook naar je werk? Wij geven je het antwoord.

Zomer! Zon! Heerlijk die zomerse temperaturen, maar zoals het Nederlanders betaamt puffen en steunen we al weer zodra het kwik richting de 25 graden kruipt. Want, ‘het is toch wel erg warm hè’, of ‘beetje benauwd wel’. In dat geval wil je je zo luchtig mogelijk kleden, dus zijn open schoenen zoals sandalen en slippers de uitkomst. Maar, kun je open schoenen altijd aan?

Waar de één vindt van wel, gruwelt de ander helemaal weg bij het idee van een werkvloer vol collega’s met blote tenen. Daarom hebben wij de open-schoenen-etiquette opgesteld met alle do’s & don’ts rondom het dragen van open schoenen in de zomer.

 

OPEN SCHOENEN NAAR JE WERK, JA OF NEE?

Bikkels die deze zomer met tropische temperaturen gewoon doorwerken op kantoor of waar dan ook, we feel you. Als je ’s ochtends de weer-app checkt, ziet dat het stralend weer wordt en besluit om open schoenen aan te trekken naar je werk, denk dan wel aan de volgende drie punten:

1. Check of het mag van je werkgever

Ieder bedrijf heeft een personeelsreglement waar uiterlijke voorschriften in meer of mindere mate zijn vastgelegd. Vaak gaat dit over ‘representatief eruitzien’ – wat dat is hangt af van het type bedrijf waar je werkt (er zit bijvoorbeeld nogal een verschil tussen een jonge start-up in game-design of een grote bank) en het type functie wat je hebt (zit je hele dagen alleen achter je computer of heb je afspraken buiten de deur). Maar het belangrijkste aspect is veiligheid: heb je een baan waarbij je bijvoorbeeld dingen moet tillen of met hete stoffen werkt? Dan mag je vaak geen open schoenen aan, maar moet je werk- of veiligheidsschoenen dragen. In de video bespreken Amber en ik verschillende branches en type banen.

2. Kies tactisch voor een soort open schoen

De ene schoen is de andere niet. Dat lijkt een lekkere open deur, maar is zeker wanneer het op open schoenen aankomt een belangrijk punt om in gedachten te houden. Want waar een teenslipper heel casual staat, oogt een slipper van suède met een klein hakje veel gekleder. In de video bespreken Amber en ik verschillende soorten open zomerschoenen.

Voor de dames is de keuze reuze op dit gebied, maar de heren zijn helaas in het nadeel. Er zijn zeker nette open herenschoenen, zoals de slippers van Mazzeltov of de sandalen van Birkenstock, maar het straalt nu eenmaal veel ‘vrije tijd’ uit. Heren, ons advies: als je professioneel voor de dag wilt komen, bijvoorbeeld omdat je een afspraak of belangrijke vergadering hebt, draag dan geen open schoenen naar kantoor. Kies als alternatief voor een zomerse instapper, bijvoorbeeld van La Siesta of Verton.

3. Verzorg je voeten

Dit is in ieder geval volgens velen van jullie het belangrijkste punt om op te letten bij het dragen van zomerschoenen naar je werk: verzorgde tenen. Op onze social media vroegen we wat jullie vinden van open schoenen op de werkvloer, waarop 70 procent ja zei en 30 procent nee. De belangrijkste motivatie voor de nee-zeggers? Vieze tenen van collega’s. De meest gehoorde aanvulling van de ja-zeggers? Het mag, maar alleen als je tenen er netjes uitzien.

Dus, doe je collega’s een plezier en steek geen voeten met afgebladderde nagellak, te lange of vieze nagels of eeltkloven in je open schoenen. Lees hier hoe je jouw voeten en benen summer ready maakt. En mannen, dat geldt ook voor jullie!

OPEN SCHOENEN DRAGEN IN JE VRIJE TIJD

Goed, de do’s & don’ts rondom open schoenen naar je werk hebben we gecoverd. Nu denk je misschien, ‘In m’n vrije tijd mag ik het toch zeker lekker zelf weten?’. Absoluut, maar geen slecht idee om de etiquette van je voeten verzorgen en passende schoenen kiezen ook buiten je werk in acht te nemen.

Want al heb je zelf geen moeite met andermans tenen, je doet je medemens op het terras, in het park of op het strand een groot plezier met verzorgde exemplaren. En ook als je naar een feestje gaat, bijvoorbeeld een bruiloft, wordt het je in dank afgenomen als je nadenkt over het type open schoen dat je kiest. Open schoenen met hak staan toch net wat chiquer onder een jurk dan badslippers. Bewaar die laatste voor het eind van de avond om op de dansvloer die laatste dansmoves er met gemak uit te krijgen. Besteed jij al jouw vrije uurtjes in de zon op het terras? Ontdek hier alle essentials voor naar het terras!

Dit was 'm, de open-schoenen-etiquette volgens Omoda. Wat vind jij van deze kwestie? We zijn benieuwd! Vertel het ons of show hoe jij je open schoenen rockt deze zomer op Facebook of Instagram door #omoda te gebruiken.

Shop open schoenen in de Sale

Meer blogs lezen