Voor 23:59 besteld, maandag in huis*
Gratis verzending* en retour
100 dagen retourtermijn
Betaal achteraf met Klarna
Inklappen
Voor 23:59 besteld, maandag in huis*

Gelijk na het weekend nieuwe schoenen of een eye-catching accessoire nodig? Geen probleem – we zijn er maandag al.

Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf € 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

100 dagen retourtermijn

Wat langer nodig om te beslissen? Je bestelling mag tot 100 dagen ongedragen retour – kosteloos natuurlijk.

Betaal achteraf met Klarna

Betaal tot 14 dagen achteraf met Klarna. Eenvoudig met één klik!

Sendra Boots

In de Sendra Boots Barn in het Brabantse ’s Gravenmoer staan de riemen op scherp en is de ruimte tot de nok gevuld met de mooiste Spaanse Sendra’s.

FAMILIE SENDRA

In 1885 maakte iemand van de Spaanse familie Sendra een paar laarzen met de hand. Dat pakte zo goed uit dat de Sendra’s in 1913 een fabriek openden. De letterlijke vertaling van Sendra is asbak of as. Door de jaren heen bleef de familie trouw aan de boots, want er staat nog steeds een meneer Sendra aan het roer en zijn dochter steekt haar handen ook uit de mouwen binnen het familiebedrijf.

LIEVELINGSLAARS

Sendra is een lieveling onder de boots en groeide enorm in populariteit. In 10 jaar tijd veroverde het merk menig hart en stad. Authentiek is een woord dat het goed doet in combinatie met het merk. Logisch, want één laars bestaat uit 300 handelingen en 92 procent van de tijd komt er handwerk te pas aan het proces. Dit zorgt voor bijzondere en unieke boots.

DE MAN ACHTER SENDRA

Peter Mayers is het gezicht en de stylist van Sendra in de Benelux. “De kennismaking tussen mij en Sendra was toevallig. Ik stond in een schoenenwinkel in Amsterdam en daar kwam een Spaanse man binnen met mooie boots. Hij had een afspraak bij ons op kantoor, maar wachtte in de winkel. Ik kende het merk wel, maar ik had geen idee dat hij meneer Sendra zelf was. Na vijf minuten haalde iemand me uit de winkel, de Spaanse man wilde mij als agent voor zijn laarzen. Leuk natuurlijk, maar ik dacht dat ik nooit meer iets zou horen. Dat klopte niet helemaal, blijkt nu wel.”

Schoenen zit Peter in het bloed, net zoals bij de familie Sendra. “Mijn vader was schoenenontwerper en toen ik me net bezig hield met Sendra deelde ik een showroom met hem in Kaatsheuvel. Handig, want zijn klanten zagen ook mijn collectie. Sendra groeide en ik verhuisde naar de Boots Barn. Mijn vader is nu 73 jaar en zit nog steeds in het vak. Hij geeft les in ontwerpen bij SLEM en voor advies klop ik bij hem aan.”

Bij Sendra kan alles, van custom made tot een biker boot. “Ik neem een laars als basis en daar ga ik mee aan de slag. De fabrikant denkt soms dat ik gek geworden ben. Dan roept hij over een idee: Pete, it’s total shit and I don’t like it. Als hij dan ziet wat ik bedoel, draait hij altijd bij. Ik wilde meer mode, maar Jose wilde er niets van weten. Gelukkig zag zijn broer Javier er iets in. Ik neem de ideeën van de familie altijd mee, want als iemand het merk en materiaal goed kent dan zijn zij het wel. De schoenenwereld is snel en blijft een kopie-industrie, maar gelukkig gaan steeds meer mensen weer voor de authenticiteit van een mooi merk zoals Sendra.”


shop jouw sendra's:

Bekijk de gehele Sendra collectie Bekijk de nieuwe collectie damesschoenen