3 schoenentips voor smalle voeten

3 schoenentips voor smalle voeten
Smalle voeten zijn sierlijk, maar maken het soms lastig om goede schoenen te vinden.

Van alle voeten die er zijn, is er geen één hetzelfde. Vandaar dat het schoenenaanbod ook zo heerlijk groot is. Maar veel schoenen betekent veel keus en zie jezelf dan nog maar eens een weg banen naar de perfecte schoen voor jouw smalle voet. Met deze drie tips ben jij meer dan klaar voor deze zoektocht.

1. FASTEN YOUR (SEAT)BELTS

Schoenen met riempjes zijn niet alleen heel fashionable, ze zijn ook dé oplossing om je smalle voet extra grip in je schoen te geven. Dankzij de bandjes kun je de schoen perfect afstellen op je voeten. Schoenen met veters zijn hier ook uitermate geschikt voor. Wanneer je de veters goed straktrekt en helemaal tot bovenaan strikt, zorg je voor een mooi aansluitende schoen.

2. KEN JE MERKEN

Omoda heeft een breed aanbod in merken die bekend staan om hun smallere pasvorm. Lola Cruz is daar één van en ook Kennel & Schmenger sluit netjes aan op de slankere voet. Bij de schoenen van Unisa en de pumps van Peter Kaiser heb je geen last van gapen gaten aan de zijkant. Ook Ted Baker en Kendall + Kylie zijn echte aanraders.

Veel schoenenmerken brengen alleen lengtematen uit, maar als jouw voeten bijzonder smal (of breed) zijn kan een breedtemaat uitkomst bieden. Merken als GaborHassia en Van Lier geven je de mogelijkheid om lengte- en breedtemaat te combineren tot de ultieme pasvorm voor jouw voet. Tijdens je zoektocht in de webshop kan je het jezelf makkelijker maken door te selecteren op voetwijdte. Zo vind je meteen alle smallere stappers bij elkaar.

 

3. Plan B: zooltjes

Er passen meer schoenen aan je smalle voet dan je denkt. Bijvoorbeeld de exemplaren die je al lekker ingelopen hebt, maar nu iets te ruim zijn geworden. Of van die instapschoenen waar je nét wat te makkelijk instapt. Laat je er niet door hinderen, want er is een simpele uitweg: het inlegzooltje. Je hebt ze van klein tot groot, van smal tot dik en in verschillende materialen. Kies het zooltje dat in jouw schoenen past en je hebt de wereld aan je voeten.

 

Hopelijk kun je met deze 3 tips uit de voeten. Heb jij nog een goede life hack voor smalle voeten? Laat het ons weten via Facebook of Instagram zodat we deze in onze blog kunnen verwerken.