Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
Gratis verzending* en retour
100 dagen retourtermijn
Betaal achteraf met Klarna
Inklappen
Voor 23:59 besteld, morgen in huis*

Morgen nieuwe schoenen of een eye-catching accessoire nodig? Geen probleem – we zijn er de volgende dag al.

Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf € 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

100 dagen retourtermijn

Wat langer nodig om te beslissen? Je bestelling mag tot 100 dagen ongedragen retour – kosteloos natuurlijk.

Betaal achteraf met Klarna

Betaal tot 14 dagen achteraf met Klarna. Eenvoudig met één klik!

Video: onze inpakmachine

Video: onze inpakmachine
Door duurzaam inpakken voor dezelfde lading nu 3 vrachtwagens nodig in plaats van 4.

Innovatie met impact

Gloedjenieuw: Omoda’s inpakmachine. Of eigenlijk zijn het twee machines: een die de verzenddozen in elkaar zet, en een die het deksel op de gevulde verzenddoos lijmt op exact de hoogte van de schoenendoos die erin zit. Sinds eind mei 2019 zijn deze machines operationeel. Hier zie je de machines in actie, plus de weg die jouw schoenen afleggen om bij hun trotse nieuwe eigenaar te komen: 

 

Impact op het milieu

Door deze nieuwe manier van inpakken besparen we 46 procent lucht in onze pakketjes. Dit zorgt voor kleinere pakketjes, waardoor er ook in de vrachtwagens meer ruimte overblijft: om precies besparen we 25 procent laadvolume. Waar we voorheen dus vier vrachtwagens nodig hadden, zijn dat er nu nog maar drie. 

Ben je gek op cijfertjes? Daar gaan we: de besparing van 25 procent laadvolume zorgt ervoor dat we 130,6 ton minder CO2 uitstoten op jaarbasis. Omgerekend is dat:

  • Een besparing die gelijk staat aan 871 vliegtuigretourtjes van Amsterdam naar Parijs;
  • Hetzelfde als wanneer 6.531 bomen een jaar lang de lucht zuiveren;
  • Schone lucht waar 179 mensen een jaar lang van kunnen ademhalen. 

Impressive, toch? En ons volledige distributiecentrum draait op onze eigen zonnepanelen, dus ook de stroom voor de inpakmachine is groen.

Impact op ons personeel 

De inpakmachine vervangt geen personeel. Al onze bestellingen worden nog steeds handmatig ‘gepicked’ zoals dat zo mooi heet, en ook handmatig in de verzenddozen gedaan. De grootste impact die de inpakmachine heeft is het verlagen van de werkdruk. Piekmomenten kunnen we fluitend aan, waarbij onze distributiemedewerkers extra tijd hebben om zich te focussen op het leveren van kwaliteit. Bijvoorbeeld door alle bestellingen na te kijken en nét dat beetje extra liefde te geven.

Impact op de klant 

Wat het voor jou als klant betekent, daar kunnen we kort over zijn: nóg betere service. Je schoenen zitten steviger ingepakt, waardoor ze onderweg beter beschermd zijn. Er is nog meer aandacht besteed aan jouw bestelling, bijvoorbeeld door je schoenen na te lopen en op te poetsen. En zijn ze helaas toch niet wat je zoekt? Dan stuur je je bestelling gemakkelijk retour in dezelfde verzenddoos, waar een speciale plakrand in zit. Geen gehannes met plakband, tape, of een andere doos vinden. En je retour is sneller verwerkt, waardoor jij eerder je geld terug hebt. En dit allemaal omdat de inpakmachine onze medewerkers hiervoor de tijd en ruimte biedt. 

Vragen over onze nieuwe inpakmachine? Mail dan naar marketing@omoda.nl of neem contact op met onze klantenservice.

Meer lezen over duurzaamheid bij Omoda