10x tips voor kinderschoenen Rubriek: Tips

10x tips voor kinderschoenen

Rennen, huppelen, klimmen, springen: kinderschoenen zijn de basis voor elke voet. Maar waar let je op en wat is belangrijk? Wij hebben dé 10 tips voor je op een rijtje gezet. 

Het liefst kopen we het mooiste van het mooiste voor onze mini-me’s. Onze topmerken weten door kennis en ervaring precies wat die kleine voetjes nodig hebben. Met onze schoenen zit je dus altijd goed, maar blijf wel altijd kijken naar de unieke voeten van jouw kind. Elke voet vraagt weer om een andere schoen.

1. goede babyschoenen: waar moet je op letten?

Vaak wordt de invloed van schoenen op babyvoeten onderschat. Heel belangrijk is dat de voetjes voldoende ruimte hebben om te groeien en te ontwikkelen. Kies daarom bij de allerkleinsten voor sokjes of soepele schoentjes, zonder al te veel steun. Dat is pas nodig zodra de eerste stapjes gezet worden.

babyschoenen online kopen

2. schoentjes om mee te leren lopen 

De eerste stapjes zijn het signaal om eens goed naar de schoenen van je kindje te kijken. Laat ze binnen vooral op blote voeten of sokken met nopjes lopen, zodat ze de teentjes kunnen gebruiken voor extra grip. Ga je naar buiten, kies dan voor schoentjes met een flexibele loopzool. De voet wikkelt dan goed af en dat bevordert de ontwikkeling. Ook moeten de kinderschoenen een stevige hiel hebben en goed aansluiten. Dit voorkomt dat het kind in de schoen schuift of zwikt.

De collectie van Shoesme is bijvoorbeeld heel geschikt. Dit is het merk bij uitstek om de wereld te ontdekken. Daarover zie je alles in deze video: 

STAP VOOR STAP met peuter schoenen

Apetrots ben je als je kleintje eindelijk de eerste stapjes zet. Voor je het weet is je schattige baby veranderd in een ondeugende peuter. En dat betekent eropuit. Maar natuurlijk niet zonder een paar superhippe schoentjes, die de groei van de voetjes niet in de weg staan. Bunnies is hét merk voor de eerste stapjes.

Stevige schoenen voor kleuters

Na de eerste wankele stappen wordt het serieus. Tijd voor serieuze schoenen, die wel tegen een stootje kunnen. Twins & Trackstyle zijn perfect voor de ontdekkingstocht op de basisschool. Twins voor de meisjes, Trackstyle voor de jongens. De ene lief en speciaal, de andere stoer en eigenwijs. Een merkentweeling waarmee kids ijzersterk in hun schoenen staan.

 

3. Maattabel voor kinderschoenen: meet de voet en bepaal de schoenmaat

Het lastigste aan online kinderschoenen kopen is misschien wel de schoenmaat. Want welke maat moet je bestellen? Hoe meet je de voetmaat van je kindje: 

  • Meet de voet 's middags of 's avonds, omdat de voet later op de dag wat dikker wordt.
  • Zorg dat je kind staat op een A4 en zet een lijntje bij de hiel en eentje bij de grote teen en meet de afstand tussen hiel en grote teen. Tel hier 13 milimeter bij op.
  • Meet beide voeten, en ga uit van de grootste afstand.
  • Kijk in de onderstaande tabel welke maat kinderschoen past bij je kind. Bijvoorbeeld: is de afstand van hiel tot grote teen 134 milimeter, dan is de juiste schoenmaat +13 milimeter: maat 24 - 147 milimeter

 

Maat Lengte voet in mm maximaal   Maat Lengte voet in mm maximaal
Maat 18 108 114   Maat 29 177 183
Maat 19 115 120   Maat 30 184 190
Maat 20 121 126   Maat 31 191 197
Maat 21 127 132   Maat 32 198 204
Maat 22 133 138   Maat 33 205 211
Maat 23 139 144   Maat 34 212 218
Maat 24 145 150   Maat 35 219 225
Maat 25 151 156   Maat 36 226 231
Maat 26 157 162   Maat 37 232 238
Maat 27 163 169   Maat 38 239 245
Maat 28 170 176        

Je kunt bij Omoda gerust meerdere maten bestellen, zodat je thuis op het gemakje kunt passen. Verzending en retour zijn gratis bij Omoda, dus daar hoef je het niet voor te laten.

Bekijk onderstaande video voor handige tips om de schoenmaat te bepalen. Let altijd goed op de groeiruimte, want kindervoetjes groeien als kool. Houd dit dus altijd goed in de gaten en meet voor de zekerheid elke 2 à 3 maanden de voetjes op. Natuurlijk kun je ook even langsgaan in een van de Omoda-winkels

 

4. BREDE, SMALLE OF HOGE WREEF

Brede voet, smalle voet of hoge wreef, ieder voetje is weer anders. Bij de productomschrijving op de website staat vaak aangegeven hoe een schoen valt. Kies voor een schoen die past bij de voetjes en controleer thuis goed of de voeten voldoende ruimte hebben aan de voor- en zijkant.

Hou bij het kiezen van de schoen rekening met de stand van het voetje. Als jouw kind een hoge wreef heeft of een brede voet, dan zou je beter kunnen kiezen voor schoenen met veters of klittenband. Vaak is een schoen door klittenband of veters makkelijk strakker of losser in te stellen. Een halve maat kan makkelijk worden opgevuld door een zooltje. Handig voor voeten die groeien als kool. Tips over merken of modellen? Ga even langs in de winkel of bel met onze klantenservice.

5. Zelf doen

Met kinderen is het vaak een heel gedoe om ’s morgens op tijd weg te zijn. Veters strikken kost tijd en daarom hebben onze schoenenmerken een slimme oplossing bedacht. Door een ritsje aan de zijkant kan jouw boy of girl het lekker zelf doen. De bekende klittenbandschoenen zijn natuurlijk ook een goed alternatief. Met plakband of een borsteltje wel af en toe even schoonmaken, zodat het klittenband goed aan elkaar blijft kleven. Heel innovatief zijn de elastische veters, die gewoon mee rekken bij het aantrekken van de schoen. Handig toch?

6. Goede Kinderschoenen van topmerken

De sportieve merken zijn op dit moment heel populair. Kinderschoenen van Adidas, Nike en New Balance vliegen als warme broodjes over de toonbank. En Vans, ook zo’n topmerk met een sportieve look. Met de zomer in het vooruitzicht zijn de sandalen van Teva ideaal, want daarmee loop je zo het water in. En ze hebben de leukste printjes.

7. Wie kiest?

Het liefst kiezen onze kleine kanjers zelf hun schoenen uit, zeker als ze een eigen willetje hebben. Prima, zolang de schoenen die ze kiezen het beste voor hun voeten zijn. Onze tip: maak zelf een voorselectie en laat je kind daaruit kiezen. Dat voorkomt een heftige strijd en zo zijn mama/papa en kind tevreden.

8. Stootvast

Is jouw zoontje of dochtertje een wildebras, de het liefst alleen maar klimt en klautert? Kies dan voor stootvaste schoenen, met bijvoorbeeld een rubberen neus. Metallic schoenen zijn dan een minder goed idee, omdat de lak dan sneller vervaagd. Metallic is ook lastig te poetsen, een leren schoen is dan een beter idee. Of laat die leuke schoenen bij buiten spelen even voor wat het is en kies voor deze o zo leuke rubberlaarsjes.

9. Onderhoud

Spuit schoenen altijd goed in, voor ze gedragen worden. Zo bescherm je ze tegen het ergste vuil. Herhaal dit regelmatig, zodat de beschermlaag in tact blijft. Meer over onderhoud van verschillende leersoorten zie je in deze video. Op ons YouTube-kanaal delen we regelmatig handige tips over schoenverzorging.

10. Kom langs in onze winkels

Gelukkig verkoopt Omoda op steeds meer punten kinderschoenen. Onze specialisten vertellen je daar graag álles over schoenen. Daarnaast zijn ze heel behulpzaam bij het opmeten van de kindervoetjes en weten ze alles over hoe schoenen vallen. Dit zijn onze huidige verkooppunten van kinderschoenen:

Omoda Bergen op Zoom>
Omoda Breda>
Omoda Den Bosch>
Omoda Dordrecht>
Omoda Goes>
Omoda Gouda>
Omoda Middelburg>
Omoda Middelharnis>
Omoda Ridderkerk>
Omoda Roosendaal>
Omoda Terneuzen>
Omoda Vlissingen>
Omoda Zierikzee>

kinderschoenen in de winkel

Dit waren de 10 tips, ik hoop dat ze je verder helpen in de zoektocht naar het perfecte paar. Laat ze nu maar stralen op het schoolplein. 

babyschoenen  kinderschoenen online kopen

 

margot
door margot
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies