Tips tegen stinkvoeten

Tips tegen stinkvoeten
Komen je zweetvoeten je letterlijk en figuurlijk je neus uit? Wij hebben dé tips voor frisse en fruitige zomervoetjes.

Oorzaak zweetvoeten

Hoewel we bij Omoda alleen maar schoenen van topkwaliteit hebben, voorkom je er het gevalletje stinkvoeten helaas niet mee. En dat komt allemaal door dat ene vieze woord: bacteriën. Een warme, vochtige omgeving is de perfecte broedplaats voor deze kleine monstertjes. Kunst is dus om ze weinig tot geen kans te geven om zich te vermeerderen. Maar hoe? Omoda’s Amber geeft je in deze video 5 handige tips om zweetvoeten te voorkomen.

Voorkomen…

..is nog altijd beter dan genezen. Last van stinkvoeten? Probeer dan eerst de bron te bestrijden, door bacteriën geen kans te geven.

Droge voeten:
Vocht en warmte zijn de beste vrienden van de bacterie. Hul je voeten daarom zoveel mogelijk in natuurlijke materialen, zoals katoenen of wollen sokken, met leer gevoerde schoenen of gebruik een zooltje van leer of kurk. Ben je gevoelig voor zweetvoeten, probeer dan synthetische voeringen te vermijden. Het materiaal van de voering vind je in de omschrijving bij iedere schoen op de website. Last but not least, droog je voeten altijd met zorg af. Daarna kun je jouw voeten, net als in de video, behandelen met talkpoeder voor een ultradroog resultaat. 

Schone sokken:
Klinkt misschien logisch, maar vervang je sokken eens wat vaker. Doe tijdens warme dagen meerdere keren per dag schone sokken aan. Was je sokken op hoge temperatuur, zodat de bacteriën ook echt dood gaan na een rondje wasmachine. Draag alleen sokken van natuurlijke materialen, zoals katoen en wol. Ook in dit geval helpen synthetische materialen je van de regen in de drup.

Droge schoenen:
Hoe droog je voeten ook zijn, stop je ze in vochtige schoenen, dan is het weer helemaal mis. Gelijk weer een goede smoes om meer dan één paar te hebben, want alleen als je afwisselt, krijgen je schoenen voldoende rust om te drogen. Omoda’s how-to-expert Amber geeft je in de video nog een handige tip voor het drogen van schoenen: Doe ’s avonds een (ongebruikte) koffiepad in elke schoen, die het vocht absorberen. Een theezakje kan natuurlijk ook. 

Voetenbadje:
Over thee gesproken, dat is zoveel meer dan een lekkernij. Je voeten hebben het zwaar te verduren, zeker in de zomer. Verwen ze zo nu en dan met een lauwwarm voetenbadje en voeg hier enkele zakjes zwarte thee aan toe. Een week lang dagelijks 15 minuten in een vers gezet voetenbadje doet wonderen voor zweetvoeten. In de video zie je precies hoe je dit aanpakt. 

Freeze it:
Van de laatste tip die we je meegeven lopen de rillingen over je rug, maar het is wel effectief. Bacteriën houden niet van extreme warmte of extreme kou. Doe je stinkende schoenen in een zakje, stop ze een nacht in de vriezer et voila, weg is die vervelende geur.

Natuurlijk zijn dit slechts tips tegen zweetvoeten, hopelijk zijn ze voor jou net zo effectief als voor ons. Op naar frisse, fruitige zomervoetjes voor iedereen! Deze hippe zomerse stappers hebben sowieso een leren binnenkant, waarin je voeten heerlijk kunnen ademen: 

zooltjes    bekijk alle sokken

damesschoenen