Schoenentips om zwanger de zomer door te komen

Schoenentips om zwanger de zomer door te komen
Welke schoenen moet je aan en hoe verdwijnt het vocht uit je voeten? Wij geven je de tips.

Voor Chantal Janzen, Billie Rose en Romy Boomsma komen de tips te laat, maar voor de Monica Geuzes, Bibi Breijmannen, Roxeanne Hazessen, Naomi van Assen en Liza Sipsen onder ons kan het nog wel eens goed van pas komen. Tips voor het meest voorkomende zwangerschapskwaaltje tijdens de zomermaanden: het vasthouden van vocht. Oftewel zwellingen in je voeten, enkels en benen. Vervelend! Zeker met temperaturen boven de 25 graden zoals nu. Waarom je het krijgt? Dat weten de artsen veel beter dan wij. Maar hoe je ermee om kan gaan en welke schoenen dan het prettigst zijn, dat kunnen we je wel vertellen.

Grootmoeders tips tegen vocht in je voeten

1. Sommige dames zweren erbij, een ijskoud waterbad voor de voetjes. Doordat het koele water jouw lichaamstemperatuur laag houdt, zullen zwellingen voorkomen worden.

2. Ook is het belangrijk om je benen, enkels en voeten zo veel mogelijk in beweging te houden. Bij een zittend beroep kun je erop letten regelmatig je enkels te draaien, je voeten te bewegen en je benen te liften. Middels deze bewegingen houd je de bloedsomloop en daarmee de vochtafvoer op gang. Zeg maar bye bye tegen jouw dikke enkels.

3. Een andere fijne tip is het hooghouden van je voetjes. De meesten denken dat ‘hooghouden’ betekent dat het been horizontaal gehouden moet worden, maar dit is niet de juiste manier. Probeer je voeten iets hoger dan de bekken te plaatsen, pas dan zullen zwellingen worden tegen gegaan.

Schoenentips voor bijna-mama's

De perfecte zwangerschapsschoenen: slides.

1. Wat betreft schoenen raden we aan te kiezen voor een ruim zittende schoen. Mocht je in de ochtend merken dat je schoenen te los zitten, gebruik dan een zooltje op de ruimte op te vullen. Die wip je er zonder enige moeite later op de dag weer uit. Vaak heb je aan schoenen die een half maatje groter zijn dan wat je normaal gesproken hebt, ideaal. 

2. Als mommy-to-be er ultra-fashionable uit blijven zien? Dat hoeft niet te betekenen dat je geen hakken meer kunt dragen. Wel is het fijn om te kiezen voor de meest comfortabele varianten: blokhakken en sleehakken. Zo ben jij gegarandeerd van stabiele en comfortabele schoenen, met nét dat beetje extra glam.

 

3. Tot slot, ga voor schoenen die je makkelijk aan en uit kan trekken. Zeker tegen het einde van je zwangerschap kun je jezelf het beste ontlasten door lastige veters en bandjes te mijden. Kies in plaats daarvan voor fijne loafers met of zonder open hiel, slippers of instappers. Helemaal on trend en met een lange schoenlepel schiet je zo in je knappe loafer of instapper.

 

Heb jij nog een supertip die wij over het hoofd hebben gezien? Mail hem dan zeker even naar marketing@omoda.nl, zodat we hem toe kunnen voegen aan dit rijtje. Wil je jouw favoriete preggy shoes met ons delen? Plaats hem dan op Instagram of Facebook met de #omodazwanger en help alle andere mommy's to be out!