Historie Omoda

Omoda is een familiebedrijf en wordt aangestuurd door de broers Lourus en Wilhelm Verton. Zij hebben het bedrijf overgenomen van hun vader, Lourus-Jan Verton. Hun diepgewortelde passie voor schoenen is niet zomaar ontstaan, maar wijst terug naar een rijke familiehistorie.

De overgrootvader van de huidige eigenaren stond al in 1876 ingeschreven als schoenmaker in het Zeeuwse plaatsje Burgh. De passie voor schoenen werd overgedragen van generatie op generatie en is nog steeds een belangrijke drijfveer achter Omoda.

Ook het concept ‘gratis thuisbezorgen’ is niet nieuw voor de familie Verton. De grootvader van de huidige eigenaren zag dat schoenen populairder werden dan klompen en speelde daar handig op in. Met paard en wagen trok hij langs boerderijen, om zo zijn schoenen te verkopen. Wanneer zijn collectie niet naar wens was, konden klanten andere paren bestellen, die hij vervolgens thuisbezorgde. Later ruilde hij zijn paard en wagen in voor een T-Ford, waar hij een stationcar van had laten maken.Paard en wagen Omoda

In 1961, werd de eerste schoenenwinkel geopend in Zierikzee door de heer Lourus Jan Verton. Ter ere hiervan is Omoda Zierikzee helemaal verbouwd en heeft de winkel een trendy interieur gekregen, in de Omoda-stijl. Op één van de muren is een muurschildering aangebracht, waarop de geschiedenis van Omoda door middel van oude foto’s is afgebeeld. 

De vader van de huidige eigenaren, Lourus Jan Verton, opende in 1961 een schoenenwinkel in Zierikzee, onder de naam Verton Schoenen. Deze winkel stond al snel bekend in de nabije omgeving om zijn toonaangevende manier van presenteren en de grote collectie merkschoenen. In het jaar 1987 werd er zelfs een tweede filiaal in Middelharnis geopend en werd zoon Lourus ingewijd in de organisatie. De organisatie groeide snel, want ook in Vlissingen (1992) en Middelburg (1993) werden filialen geopend. In 1994 deed ook zoon Wilhelm zijn intrede in de organisatie en een jaar later werd er ook een filiaal in Goes geopend. In 1998 werd het tweede filiaal buiten de provincie Zeeland geopend, in Hellevoetsluis. Al snel volgde er een derde filiaal in Ridderkerk.

Paard en wagen Omoda

Na veel denken, brainstormen en overleg is het in het jaar 2000 zover: Een geheel eigen en uniek concept wordt gelanceerd. Met een pakkende naam en een herkenbaar logo maakt Omoda zijn intrede op de schoenenmarkt. Voor deze naam is gekozen, omdat het direct verwijst naar waar de organisatie voor staat: het aanbieden van een grote collectie schoenen naar het laatste modebeeld. Vanaf 2013 worden alle filialen omgetoverd in de Omoda-stijl, met een luxe en strakke uitstraling. De schoenen worden in ruime opstelling gepresenteerd, zodat shoppen voor de klant nog eenvoudiger wordt en de laatste trends direct te herkennen zijn. Ook de inkoopteams richten zich steeds meer op de laatste ontwikkelingen op modegebied en bezoeken regelmatig mode-events.

Na de lancering van Omoda zijn er nog diverse filialen geopend in zuidwest Nederland. Ook in Bergen op Zoom, Roosendaal, Dordrecht, Gouda, Terneuzen en Breda is het nu mogelijk om te shoppen bij Omoda.

In 2007 is Omoda een nieuwe uitdaging aangegaan: de webshop www.omoda.nl. Vanaf dat moment is de grote collectie schoenen ook online te bestellen. Ook in de webshop is de Omoda-stijl doorgevoerd en wordt ernaar gestreefd beste service te bieden aan de klant. De klantenservice is daarom dagelijks bereikbaar en biedt je een luisterend oor voor al je vragen, opmerkingen of klachten.

In 2008 zijn wij gestart met de webshop in België en in 2010 met de webshop in Duitsland. In 2012 is de webshop in Frankrijk aan de bestaande online winkels toegevoegd.

In 2013 is er gestart met de nieuwbouw van een distributiecentrum en hoofdkantoor in Zierikzee.

In februari 2014 zijn de nieuwe gebouwen in gebruik genomen. Daarnaast wordt de eerste internationale winkel geopend in de fashionhoofdstad van Belgie, Antwerpen en gaat de Oostenrijkse webshop online.

In het jaar 2015 gaat Omoda wereldwijd bezorgen met de lancering van Omoda.com.

 

 

 

 

0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies