Zo houd je lichte schoenen écht schoon

Zo houd je lichte schoenen écht schoon
Bij lichte schoenen is een goede dosis onderhoudkennis een vereiste. Dus neem deze onderhoudstips ten harte.

team preventie

Spring in de verdediging met een Nano-spray en ga al het vuil en vocht te lijf. De losse moleculen die je op jouw schoen sprayt verbinden zich zodra ze op de schoen belanden. Zie het als kleine poppetjes die de handen in één slaan en een vangnet over je schoen vormen. Spray je nieuwe schoenen voor het dragen drie keer in, zodat er een goede basisbeschermlaag ontstaat. Na 15 keer dragen even een nieuwe spraylaag er overheen en je schoenen kunnen de hele wereld aan.

carbon pro of carbon wax

Met zoveel verschillende onderhoudssprays voor je schoenen is het belangrijk om te weten welke spray geschikt is voor welke schoen en hoe je ze het beste kunt gebruiken. Mijn absolute favoriet is de Carbon Pro. Voor een echte shoeaddict als ik is de Carbon Pro een ware uitvinding. Hij is namelijk niet alleen heel krachtig per spray dankzij de nieuwe formule, maar de Carbon Pro is ook nog eens geschikt voor alle materialen. Kunnen jouw leren schoenen naast bescherming ook nog wat extra verzorging gebruiken? Kies dan de Carbon Wax. Carbon Wax heeft net als de Carbon Pro een impregnerende werking, maar dankzij de wax in de Carbon Wax wordt het leer bij elke spray ook nog eens gevoed. Nog even napoetsen en je leren schoen glanst als nooit tevoren. 

Opgeruimd staat netjes

We kennen het allemaal wel. Je komt na een lange dag thuis en het eerste wat je doet is je schoenen uittrekken, je tas neerploffen en in een rechte lijn door naar de bank lopen. Even wat tijd voor jezelf. Heerlijk relaxed, maar niet zo verstandig wat betreft de bescherming van de lichte kleur van je schoenen en/of tas. Neem nog even 5 minuten de tijd om je schoenen netjes op te bergen in een schoenendoos en hang je tas op of stop hem in een stoffen tas, dan zul je zien dat je veel langer plezier hebt van dat fijne lichte tintje. Vermijdt plastic, want daarin kan je schoen of tas niet ademen.

kleine wasjes, grote wasjes, alles in de wasmachine

Wanneer ik nieuwe kleding koop, doe ik ze het liefst diezelfde dag nog aan. Perfect voor je zelfvertrouwen, maar af en toe wat gevaarlijk voor je knappe stappers. Een nieuwe donkere spijkerbroek kan namelijk nog wel eens kleur afgeven. Het zou ontzettend zonde zijn als de rand van je splinternieuwe jeans langs je beigekleurige pumps gaat en voor vlekken zorgt. Was daarom nieuwe broeken eerst uit voordat je jouw lichte schoenen eronder matcht. En als je dan toch aan het wassen bent, neem dan af en toe eens je lichte veters mee met je witte was. Voorkom dat de plastic uiteindes van je veters loslaten door ze niet te warm te wassen.

Vanaf nu hoeft er niet meer gevreesd te worden voor mooie, zachte pasteltinten, want met deze tips ben je altijd voorbereid. Hoor ik daar een goed excuus om de nieuwe collectie nog eens door te kunnen spitten?

Kun je geen genoeg krijgen van onderhoudstips? bekijk dan hier de how to van amber:

[How to]
Video How to

[New arrivals]    [Dames tassen]