-

Witte sneakers wit houden doe je zo

Witte sneakers wit houden doe je zo
Zorg dat je pareltjes blijven shinen.

De zomer en witte sneakers: een perfecte combinatie. Als je witte schoenen draagt, fleurt je outfit gelijk helemaal op. Maar veel van de leuke dingen in het leven gaan vaak niet zo goed samen met besmettelijk wit. Een rondje wandelen over het strand of in het bos, met je vrienden naar een festival of met je wilde haren losgaan in die te gekke, maar oh zo drukke club. Meestal wil je de dag erna niet naar je schoenen kijken, al helemaal niet wanneer ze wit zijn (of inmiddels waren). De kans dat er vieze vlekken en vegen op zitten is groot. Gelukkig is daar in de meeste gevallen heel makkelijk iets aan te doen. Met deze tips en tricks maak je jouw witte sneakers weer zo goed als nieuw.

Goede voorbereiding is het halve werk

Om te beginnen zorg je er natuurlijk voor dat je witte sneakers goed beschermd zijn voordat je op stap gaat. Zo weet je zeker dat er in ieder geval zo min mogelijk viezigheid blijft zitten. Daarom ren je allereerst naar de Omoda store voor een water- en vuilafstotende spray. Hoe je die het beste gebruikt lees je hier.

Je witte sneakers moet je goed onderhouden

 

Poetsen

Het kan natuurlijk zijn dat er toch een vlek op jouw favoriete paar komt. Probeer los vuil voorzichtig van je sneaker te poetsen zodat het niet in je schoen trekt. Vervolgens poets je de vlek weg met een sopje met mild wasmiddel. Is het een hardnekkige vlek? Probeer dan de vlek weg te stomen door de sneaker twee tot drie minuten zo’n tien centimeter boven een waterkoker met kokend water te houden. Dan borstelen en klaar is Kees.

Gelukkig zijn er genoeg onderhoudsproducten om je witte sneakers weer wit te krijgen

 

Ben je nu nóg niet verlost van de vlekken? Dan heb je grover geschut nodig en zijn de onderhoudsproducten van Collonil je beste vrienden. Zij hebben producten speciaal voor witte schoenen, zoals Sneaker White en Sneaker Wash. Hiermee zorg je ervoor dat de vlekken op je witte sneakers verdwijnen als sneeuw voor de zon. Let op: zijn je witte sneakers van suède? Dan moet je niet met sopjes, maar met een suèdeborstel in de weer. Die zorgt ervoor dat je toppers weer spik en span worden.

Je witte sneakers weer zo goed als nieuw

 

Leer weer wit, witter, witst

Witte schoenen kunnen gauw een beetje grauw worden en dat is zonde. Zijn je witte sneakers van leer? Dan kun je ze weer stralend wit krijgen met deze twee tips van grootmoeder:

  • Smeer tijdens je ochtendritueel je leren sneakers in met tandpasta. Maak een ronddraaiende beweging met een doekje of een oude tandenborstel. Doe dit vervolgens af met een natte doek en je bent good to go.
  • Probeer vaseline. Nee, niet op je lippen: wrijf je leren sneakers in en laat het een paar uurtjes intrekken. Poets daarna je schoenen op met een droge doek. Nu zullen ze weer mooi shinen.
Witte Puma Basket Platform sneaker

Last but not least

Als laatste tip: vergeet je veters niet. Je schoenen kunnen nog zo schoon zijn, als je de veters niet regelmatig wast of vervangt blijven je sneakers er wat groezelig uitzien. En dat is zonde, toch?

Met deze tips kun je zonder zorgen eropuit met je witte sneakers. Heb jij nog geen pretty paar in je kast staan? In onze Spring/Summer collectie vind je vast een match.