Omoda.nl 10 jaar online Rubriek: Bij Omoda

10 jaar Omoda

Haal de slingers maar uit de kast, want het is tijd voor een feestje! Onze online shop bestaat namelijk 10 jaar en dat is een mooi moment om even bij stil te staan. We blikken vol trots terug op wat er in de afgelopen tien jaar allemaal is gebeurd én we kunnen niet wachten op wat de toekomst ons brengt.

Op 10 maart 2017 vieren we officieel ons jubileum en dit doen we natuurlijk wel goed, zoals jullie van ons gewend zijn. Het belooft een waar spektakel te worden tijdens de eerste 10 dagen van maart, maar wat er precies te winnen valt blijft geheim. Iedere dag maken we een nieuwe prijs bekend en hoe je die kunt winnen. Houd vooral onze Facebook, Instagram en de actiepagina op de website goed in de gaten.

10 JAAR OMODA ONLINE – Tijd voor een terugblik

Laten we eens even 10 jaar terug in de tijd gaan, want wat is er veel veranderd. De fashionscene verrast ons ieder jaar weer met nieuwe trends en ook de online wereld verandert razendsnel. Al vanaf de lancering van de online shop in 2007 volgt Omoda alle trends op de voet om jullie de beste collectie aan te bieden en continu te groeien in onze online services.

HERINNERT U ZICH DEZE NOG?In het kader van de terugblik leek het ons leuk om jullie mee te nemen langs wat typische shoe trends uit de afgelopen 10 jaar. Geef toe, je hebt er vast een aantal gevolgd als echte schoenenliefhebber toch?

Schoenen trends

Deze trends waren natuurlijk vrij specifiek en misschien niet helemaal wat bij jou past. Gelukkig biedt Omoda online al 10 jaar lang een ruime collectie schoenen, waardoor er eigenlijk altijd wel iets voor je tussen zit. Ben jij een liefhebber van de klassieke pump of draag je misschien toch liever die comfortabele sneaker? Onze collectie heeft het allemaal.

Wil je ook dit seizoen weer voorop lopen? Wij hebben de nieuwste trends voor SS17 alvast voor je gespot! Je leest er alles over in onze blog: trends van lente/zomer van 2017.

OMODA’S WERELD WIJDE WEB

De online wereld verandert voor je er soms zelf erg in hebt. Voor een grote online shop als Omoda geldt dus ook dat hierin de afgelopen jaren veel is veranderd. Zo hebben we op social gebied zeker de trends niet aan ons voorbij laten gaan, van de flashmob en de lipdub tot aan de Harlem Shake en van Movember tot de Mannequin challenge, jullie hebben er vast van genoten! Maar, viral filmpjes zijn niet het enige voorbeeld van hoe snel de online wereld kan reageren. De volgende feitjes liegen er dan ook niet om, we zijn gemobiliseerd:

  • 43% van onze bezoekers bekijkt onze website via de iPhone. Wist je dat op de dag van onze online lancering de eerste iPhone nog niet eens was uitgebracht? Dat was namelijk ‘pas’ op 29 juni 2007.
  • Tien jaar geleden waren er naar schatting zo’n 10.000 Nederlandse gebruikers op Facebook, tegenwoordig zijn dat er 9,5 miljoen, Whatsapp telt er vandaag de dag zelfs 11,2 miljoen. Niet gek dus dat Facebook en Whatsapp nu ook klantenservicekanalen voor Omoda zijn en tegenwoordig zelfs nog vaker gebruikt worden dan de telefoon. 

Naast alle social ontwikkelingen is ook onze website in 10 jaar tijd flink veranderd – moet je kijken wat een transformatie!2007 vs 2017

Bovenstaande foto’s laten duidelijk zien dat de website qua design er heel anders uit is gaan zien, maar ook de functies zijn veranderd. Een aantal van onze nieuwste online snufjes zijn: 

  • Een favorietenlijst om jouw verlanglijstje voor het seizoen samen te stellen.
  • Het reserveren van schoenen bij een winkel in je buurt zodat je geen afspraken hoeft te maken met de postbode.
  • Club Omoda, waarbij je als member kunt genieten van extra voordelen.
  • De recent gelanceerde Omoda-app om zo ook via mobiel jouw favorieten te kunnen shoppen.

Dit zijn allemaal mooie ontwikkelingen natuurlijk, maar ook wij zijn niet perfect. Op al onze pagina’s is het daarom mogelijk om feedback te geven. Zie je mogelijkheden om jouw online shopervaring bij Omoda nóg beter te maken, laat het ons dan weten. 

THE BEST IS YET TO COME?

Er staat niet voor niets een vraagteken achter, want kan dat eigenlijk wel? We hebben al zoveel mooie dingen meegemaakt in de tijd dat we online zijn. Zo won Omoda bijvoorbeeld, dankzij jullie steun, in 2011, 2012 én 2013 de publieksprijs Shopping Awards (de voormalige Thuiswinkel Awards). Ook dit jaar zijn we weer in de race en hopen we deze felbegeerde prijs in de wacht te slepen. Iedereen die al op ons heeft gestemd via de website of social media – bedankt!

In 2014 zijn we verhuisd naar een fashionable HQ aan de rand van het mooie Zierikzee. Met een wijde blik over het Zeeuwse landschap kunnen onze medewerkers jullie nu nog beter voorzien. Met ons oude pand was natuurlijk ook niets mis, maar ach – met ongeveer 5x zoveel werknemers als in 2007 was uitbreiding wel nodig. Om jullie een idee te geven, ons distributiecentrum is nu zo’n 5.000 vierkante meter en onze medewerkers van kantoor doen hun werk verdeeld over 3 verdiepingen.

Het mag dus wel duidelijk zijn dat Omoda ontzettend gegroeid is en ook voor onze medewerkers moet dit een bijzondere ervaring zijn geweest. In het kader van het jubileum hebben we daarom met 10 van onze trouwste werknemers een leuke video opgenomen om terug te blikken op en vooruit te kijken naar 10 jaar Omoda. Over een weekje valt deze te bewonderen op onze website en is zeker de moeite waard om te bekijken.

Om een lang verhaal kort te maken; laat die toekomst maar komen, wij hebben er zin in.
Proost op 10 succesvolle jaren en de vele die komen gaan!

Fleur
door Fleur
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies