Over Omoda

 

historieJaren geleden, om precies te zijn in het jaar 1875, was de familie Verton al actief in de schoenenbranche. De overgrootvader van de huidige eigenaren was de schoenmaker van het Zeeuwse plaatsje Burgh en de dorpjes daaromheen. Gratis thuisbezorgen zat er toen al in bij de familie, want de schoenen werden met paard en wagen aan huis bezorgd. De passie voor schoenen ging door van generatie op generatie. In 1961 opende vader Lourus Jan Verton samen met zijn vrouw Mina de eerste, echte schoenenwinkel ‘Verton Schoenen’ in het Zeeuwse stadje Zierikzee. De winkel was enorm populair in de buurt. Dit kwam vooral door de goede service en grote collectie merkschoenen. Deze winkel is het begin voor het toekomstige Omoda.

In 1987 stapt zoon Lourus Verton in het bedrijf. De kinderen van Lourus Jan en Mina Verton groeiden op met de schoenlepel. De extreme liefde voor schoenen én de klanten willen helpen was overduidelijk aanwezig. En dat zorgde voor het gezamenlijke doel van het familiebedrijf. Met de komst van Lourus opent de familie een tweede filiaal in Middelharnis (Goeree-Overflakkee). Snel hierna volgen de winkels in Vlissingen en Middelburg. Zo’n zeven jaar later, in 1994, kiest ook zoon Wilhelm ervoor om de organisatie te versterken. In ditzelfde jaar opent Verton meer filialen en staat de Verton-teller al op zes. Het jaar 2000 is een belangrijk jaar in de Omoda-geschiedenis, het nieuwe Omoda-concept wordt gelanceerd en maakt intrede in de schoenenmarkt. In de jaren daarna worden meer vestigingen geopend. Denk aan: Bergen op Zoom, Breda, Dordrecht, Gouda, Hellevoetsluis, Middelburg, Ridderkerk, Roosendaal, Terneuzen en Vlissingen. In 2007 is het tijd voor een nieuwe uitdaging: de online shop. Dit is zo’n succes dat er nog meer online shops worden toegevoegd, zoals Omoda.be en Omoda.de in 2010, Omoda.fr in 2012, Omoda.at in 2014 en Omoda.com in 2015. Ook gaat Omoda internationaal met een winkel in de Belgische fashionhoofdstad Antwerpen. Antwerpen is de eerste winkel die helemaal in de Omoda-stijl wordt ingericht. Dat betekent luxe, zwarte en gouden tinten en schoenen in een ruime opstelling. De overige winkels worden vanaf dat jaar omgetoverd en zijn nu bijna allemaal voorzien van die fijne Omoda-sfeer. Door de enorme groei in de afgelopen 10 jaar werd het hoofdkantoor van Omoda veel te klein. Tijd om de medewerkers van Omoda HQ in een nieuw gebouw te steken. Het pand ademt passie voor schoenen en is luxe en modern ingericht. Vanaf 2014 is het hoofdkantoor gevestigd aan de Ruigendijkweg in Zierikzee. 

VisieOmoda heeft van A tot Z een ongekende passie voor schoenen. We groeien niet omdat we schoenen over een band schuiven, maar we groeien omdat ons aanbod bestaat uit schoenen, tassen en accessoires die bij ons en bij jullie passen. Alles draait om liefde voor het product. Onze enorme passie voor schoenen gaat hand in hand met het geven van de allerbeste kwaliteit en service. Heb je een vraag of wil je advies? Neem dan zeker contact op met onze klantenservice.

Omoda Hoofdkantoor

HOOFDKANTOOR
Sinds 2014 vind je het hoofdkantoor van Omoda aan de rand van het Zeeuwse stadje Zierikzee. Naast de afdelingen HR, Marketing, Klantenservice en Inkoop zijn hier ook het distributiecentrum en magazijn gevestigd.

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe het er bij Omoda aan toe gaat? Dan is dit je kans. Bekijk de video hier.

WINKELS

De Omoda-teller aan winkels staat inmiddels alweer op 19. De laatste vestiging opende in april in Amsterdam. De winkel start als een outlet van april tot oktober. Eind 2017 zal de grande opening plaatsvinden van het totaal vernieuwde pand met een oppervlakte van 988 m². De inrichting is ruim, de sfeer is luxe en het personeel is fantastisch. Net als in al die andere vestigingen trouwens. Benieuwd naar jouw dichtstbijzijnde Omoda-winkel? Je vindt ze hier.

Omoda Amsterdam outletstore

ONLINE

Naast de fysieke winkels heeft Omoda natuurijk ook een online shop. Daar bestel je simpel en snel jouw schoenen, tassen en accessoires. Shoppen bij Omoda is niet alleen heel makkelijk, maar biedt ook veel voordelen. Je krijgt bijvoorbeeld een kortingscode op je verjaardag en je betaalt nooit verzendkosten als member van Club Omoda.

CLUB OMODA

Profiteren van fijne voordelen? Word Club Omoda-member. Met dit account spaar je credits en daar krijg je leuke dingen voor terug, zoals shoptegoed. Het werkt heel simpel, voor elke euro krijg je één spaarpunt en bij 500 punten krijg je €10,- tegoed. Je verdient extra credits als je deelt wat je favoriete merk is, door je aan te melden voor de nieuwsbrief en als je een review schrijft. Je spaart niet alleen voor punten, ook krijg je veel extra’s. Denk aan: geen verzendkosten en altijd 20% korting op onderhoudsproducten.

SOCIAL MEDIA

Volg jij Omoda al op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Pinterest en Google+? Doe het snel, want hier houden wij jou helemaal up-to-date over de nieuwste schoenen, trends en allerleukste winacties.

PRIJZEN

Team Omoda is al een paar keer beloond met een aantal prijzen. Zo won Omoda in 2011, 2012, 2013 en in 2017 de Thuiswinkel Awards in de categorie schoenen. In 2015 ging ons team ervandoor met de GfK-award voor beste schoenenretailer. En ook dit jaar doet team Omoda er weer alles aan om zichzelf te verbeteren en nog meer prijzen in de wacht te slepen.

Dat dit lukt blijkt uit twee bijzondere prijzen voor ons team én de familie. Omoda won recent de titel 'Familiebedrijf van het jaar 2016' in Zeeland. Mede-eigenaar Lourus Verton verwoorde het mooi: "Dit is geweldig, we zijn trots als familie Verton en als de familie bij Omoda op deze prijs." De jury roemde de betrokkenheid van de medewerkers, continue innovatie, de beste service en het aan kop lopen in Zeeland als grote pluspunten.

Ook het logistieke proces bleef niet onopgemerkt in 2016 en daardoor werd Omoda de grote winnaar van de award 'Logistieke Webshop van het Jaar 2016'. Het omnichannel denken bij Omoda zit in het DNA, volgens juryvoorzitter Egbert Guis. "Daarnaast analyseert Omoda op een slimme manier hun data, waardoor het logistieke proces geoptimaliseerd kan worden." Ons team op het hoofdkantoor én in de winkels is ontzettend trots op deze bijzondere beloning. 

In 2017 ging niet alleen de Thuiswinkel Awards in de categorie schoenen naar Omoda. Ook de Excellence Award in de categorie Fashion & Lifestyle ging met ons mee naar huis. Een echte kroon op het harde werken rondom de Omoda-app en de Starred Feedback tool.

0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies