Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
Gratis verzending* en retour
100 dagen retourtermijn
Betaal achteraf met Klarna
Inklappen
Voor 23:59 besteld, morgen in huis*

Morgen nieuwe schoenen of een eye-catching accessoire nodig? Geen probleem – we zijn er de volgende dag al.

Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf € 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

100 dagen retourtermijn

Wat langer nodig om te beslissen? Je bestelling mag tot 100 dagen ongedragen retour – kosteloos natuurlijk.

Betaal achteraf met Klarna

Betaal tot 14 dagen achteraf met Klarna. Eenvoudig met één klik!

Voorjaarsschoenmaak in 5 stappen

Voorjaarsschoenmaak in 5 stappen
Met deze aanpak ben je klaar voor de zomer.

Hij schijnt! De zon! Normaal gesproken hanteren we een uitroeptekenverbod, maar hier móet hij gewoon achter. Het is zelfs zo erg dat we onszelf moeten bedwingen om niet in Caps Lock te typen. Afijn, hij was er dus en zal er de komende tijd gelukkig steeds meer zijn. Ondanks dat we niks verkeerds over deze gele rakker (nee, niet een biertje, maar de zon) willen zeggen, heeft hij toch echt een nadeel: hij schijnt, volledig, zonder pardon, recht je huis in. Met als resultaat: stofwolken in the picture waar je het bestaan niet vanaf wist. Dat vraagt om de jaarlijkse voorjaarsschoenmaak. Zet je muziek maar op standje zaterdagavond, want we gaan aan de slag. Met dit ultieme stappenplan ben je in vijf stappen klaar voor de zomer.

Stap 1: Oppoetsen en uitwassen

Om een frisse nieuwe start te kunnen maken, moeten we eerst afscheid nemen van de winter. Bye bye vachtkussentjes, wolle truien en wintersportkleding. Tot ziens vachtlaarzen en overknee boots. Maar voordat je alles opbergt en naar zolder stuurt, is het belangrijk om je wintergarderobe eerst nog van wat extra liefde te voorzien. Was je winterkleding met je favoriete wasmiddel, poets je schoenen op en verzorg ze nog een laatste keer. Niks is lekkerder dan volgend jaar je opbergboxen te openen waarbij de geur van wasverzachter en de aanblik van stralende schoenen je tegemoet komt. Lees alle onderhouds- en schoonmaaktips voor je schoenen hier.

Stap 2: Inpakken en wegwezen

Wanneer al je winterschoenen voorzien zijn van een bescherm- en verzorgingslaagje, is het belangrijk dat je ze even goed laat opdrogen en uitwaaien. Zet ze een halfuurtje in een open ruimte - niet vol in de zon - zodat alles goed in kan trekken. Zodra je schoenen droog zijn, kun je ze gaan opbergen. Bewaar je wintershoes het liefst in afgesloten schoenendozen, schoenzakken of opbergboxen. Om geen deuken of groeven in je lovely shoes te krijgen, is het verstandig om er proppen papier of schoenspanners in te stoppen. Dit onttrekt al het vocht en zorgt ervoor dat het materiaal mooi strak blijft. Ook voor je woonaccessoires en kleding is het handig om het netjes op te bergen in plastic opbergboxen met deksel. Zo voorkom je dat onplezierige motjes aan je spulletjes gaan knabbelen en kan er geen stof of water bij komen. Alles ingepakt? Naar zolder of de rommelkamer en opstapelen maar!

Stap 3: Schoner dan schoon

En dan nu, schoonmaken. Weg met de stofnesten en spinnenwebben! Benodigheden: een emmer sop, schoonmaakdoeken, een zeem, een plumeau en je stofzuiger, en je bent klaar om je hele huis aan te pakken. (Laten we de tuin maar even buiten beschouwing laten. We weten allemaal dat dit nog een flinke klus is die op je wacht, maar first things first.) Up next: je kledingkast. Als je dan toch door het hele huis heen raast en aan het switchen bent van een winter- naar een zomergarderobe, kun je maar beter meteen een doekje over alle planken halen en je schoenengedeelte uit stofzuigen. Een schoon begin is het halve werk.

Stap 4: Terug naar de basis

Als je stap één vorig jaar al toegepast hebt, begin je deze zomer, wat betreft je garderobe, fris en fruitig. Een geur van wasmiddel en rijk gevoed leder komt je tegemoet wanneer je de opbergboxen opent. Heerlijk! Zo niet? No worries, bekijk je verzameling van vorig jaar en maak twee stapels: ‘alsolute keepers’ en ‘rijp voor een nieuwe eigenaar’. Alle blijvers gaan lekker een rondje draaien in de wasmachine of geef je een opfrisbeurt, net zoals benoemd bij stap één. Wat je met de kleding en schoenen kunt doen die je niet meer draagt, lees je hier. Zo maak je binnen no time ruimte voor nieuwe zomeraanwinsten. 

Stap 5: Van voor naar achter

Nu je jouw huidige zomercollectie hebt geïnventariseerd, zie je wat je al hebt en wat er nog mist. Zo kun je in stapjes je hele garderobe compleet maken. Richt je kast zo in, dat je favorieten vooraan liggen. Ook is het handig om eerst alle lente-items voorin te leggen en al het hoogzomerse nog even op de tweederang. Dit voorkomt een hoop graaien en grabbelen. Zodra de 25 graden of hoger wordt aangetikt, switch je van stapels en rangschikking en heb je jouw shorts en sandalen binnen no time voor de grijp.

Alle stappen doorlopen? Dan is je huis én kledingkast nu helemaal aan kant. Wat een heerlijk gevoel, hè? En wat ruikt het nu vast lekker bij jou in huis. Strijk welverdiend neer op de bank of neem lekker plaats in het zonnetje, dan ben je nu helemaal klaar voor de nieuwe collectie.

Bekijk de nieuwe collectie

Lees: 4 damesschoenentrends voor lente/zomer

Boek hier gratis een Personal Shopper