Zwanger de zomer doorkomen Rubriek: Inspiratie

Voor de zwangere dames onder ons kan het warmste seizoen van het jaar ongemakken met zich meebrengen. Geen paniek, Omoda geeft jou de beste tips om zwanger de zomer door te komen.

Het meest voorkomende zwangerschapskwaaltje tijdens de zomermaand is het vasthouden van vocht. Wellicht is er in de ochtend nog geen sprake van, maar gedurende de dag nemen de zwellingen toe. Hoe je dikke voeten, enkels en benen het beste kunt voorkomen of verlichten, lees je in dit blog.

1. Sommige dames zweren erbij, een ijskoud waterbad voor de voetjes. Doordat het koele water jouw lichaamstemperatuur laag houdt, zullen zwellingen voorkomen worden.

2. Ook is het belangrijk om je benen, enkels en voeten zo veel mogelijk in beweging te houden. Bij een zittend beroep kun je erop letten regelmatig je enkels te draaien, je voeten te bewegen en je benen te liften. Middels deze bewegingen houd je de bloedsomloop en daarmee de vochtafvoer op gang. Zeg maar bye bye tegen jouw dikke enkels.

3. Een andere fijne tip is het hooghouden van je voetjes. De meesten denken dat ‘hooghouden’ betekent dat het been horizontaal gehouden moet worden, maar dit is niet de juiste manier. Probeer je voeten iets hoger dan de bekken te plaatsen, pas dan zullen zwellingen worden tegen gegaan.

4. Wat betreft schoenen raden we aan te kiezen voor een ruim-zittende schoen. Mocht je in de ochtend merken dat je schoenen te los zitten, zou je eventueel een zooltje kunnen plaatsen. Ben je schoenen aan het passen in de winkel en twijfel je over de maat? Ga altijd voor het ruim-zittende paar. Je zult ons er later voor bedanken.

5. Als mommy-to-be er ultra-fashionable uit blijven zien? Dat hoeft niet te betekenen dat je geen hakken meer kan dragen. Wel is het fijn om te kiezen voor de meest comfortabele varianten: blokhakken en sleehakken. Zo ben jij gegarandeerd van stabiele en comfortabele schoenen, met nét dat beetje extra glam.

6. Tot slot geven we je het advies om voor schoenen te kiezen die je makkelijk aan en uit kan trekken. Zeker tegen het einde van je zwangerschap kun je jezelf het beste ontlasten door lastige veters en bandjes te mijden. Kies in plaats daarvan voor fijne loafers met of zonder open hiel of instappers. Het goed nieuws? Ze zijn nu helemaal on trend.

 

Andel
door Andel
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies