Schoenentrend: Creepers

Schoenentrend: Creepers
Er is een nieuwe trend in town, genaamd de creeper. Schrap alles van je wishlist, want dit is dé must-have sneaker van het voorjaar.

De officiële brothel creeper heeft een zool van crêpe en een suède upper (een vaak gebruikte term voor de bovenkant van een schoen). Crêpe, het type rubber van de zool, is makkelijk om te maken en loopt ontzettend comfortabel. Anonieme bronnen beweren zelfs dat de naam creeper van crêpe komt. Klinkt als logica.

de geschiedenis

De eerste creepers werden gesignaleerd op Noord-Afrikaanse bodem tijdens de Tweede Wereldoorlog. In ’49 zag de commerciële creeper het licht via George Cox Limited uit de UK. De schoen voelde zich opperbest bij de rockers, maar in de seventies maakte Vivienne Westwood ze populair onder de fashionista's. De creeper was niet alleen daar geliefd, maar viel daarna ook bij de punkers en new wavers in de smaak.

Puma 

Puma creepers

Dit keer waren het de Puma Creepers, die de trend nieuw leven in bliezen. Je weet wel, die sneakers waarvan zangerers Rihanna het gezicht is. Het gevolg daarvan? Binnen no-time liepen alle artiesten ermee rond en was het vechten om een laatste paar te kunnen bemachtigen. Gelukkig voor ons, konden andere labels écht niet achterblijven met deze trend, en brachten daarom zelf de leukste variaties uit.

creepers, creepers en nog meer creepers

Wanneer je rondvraagt naar een beschrijving van de bekende creeper, krijg je 9 van de 10 keer 'een sneaker met een geribbelde plateauzool' te horen. De originele creepers zijn inderdaad te herkennen aan het wafeltje en de hoge zool. Maar vergis je niet, want vandaag de dag zijn er hartstikke veel varianten op de creeper. Zo zien we nu uppers in allerlei kleuren en materialen, en platforms hebben lang niet allemaal een wafeltje. Kiezen was nog nooit zo moeilijk.

Daarnaast kun je de creepers heel veel manieren combineren. Zo maken ze een outfit met een nette pantalon weer sportief en bijvoorbeeld een jurkje heel stoer. 

 

shop: 

damesschoenen    PUMA