In 6 stappen mooie voeten

In 6 stappen mooie voeten
Zonnestralen breken door, dus hoogste tijd om je voeten zomerproof te maken.

De zomer laat nog wat op zich wachten, maar ons verlangen ernaar is des te groter. Dagdroom jij ook over parelwitte stranden, een stralend zonnetje op je huid en warm zand tussen je tenen? Dan sta je vast ook te popelen om die superleuke sandalen en hippe slippers aan te schieten. Met deze 6 stappen zijn jouw voeten binnen mum van tijd zomer klaar.

Stap 1: kopje onder met je voeten

Begin je voetenbehandeling met een heerlijk lauwwarm voetenbadje. Voeg er 25 gram baking soda aan toe en het ultieme verwenmoment is geboren. Baking soda is zuiveringszout en is perfect voor heerlijke, zachte en geurloze voeten, dankzij de ontzurende en ontsmettende werking. Natuurlijk zijn de welbekende bruistabletten ook een heerlijke ontspanning voor je voeten met een verkwikkend en verfrissend effect. Kies uit alle soorten en maten degene die het best bij jouw huidtype past om huidirritaties te voorkomen.

Stap 2: De essentiële scrub

Het is tijd voor een serieuze scrub. Je huid maakt namelijk 24/7 huidcellen aan. Dit proces wordt nog eens versneld door aanraking met UV-stralen of andere schadelijke reacties. Door te scrubben verwijder je alle dode huidcellen en stimuleer je tegelijkertijd de aanmaak van nieuwe. Zo voorkom je ophoping van oude huidcellen en het ruw worden van je voeten. Dankzij deze frisse start heb je binnen no time weer fluweelzachte voetjes én een betere doorbloeding.

Unisa sleehak sandalen.

Stap 3: tijd voor het grovere werk: de vijl

Van dode huidcellen gaan we over op eeltvorming. Iedereen heeft eelt, het is een natuurlijk iets. In eerste instantie is er niks ernstigs aan het extra laagje op je voeten. Pas wanneer de eeltvorming zich op blijft hopen ontstaat de kans op kloven, een erg pijnlijk fenomeen. Om dit te voorkomen én om de gelige kleur van het eelt te verwijderen, kun je beter regelmatig een voetenvijl of een puimsteen over de huid halen. Dompel ze hierna nog één keer onder in je voetenbad en droog ze goed af met een handdoek.

Stap 4: Een kwestie van knippen

Met dank aan het voetenbadje zijn je teennagels wat zachter geworden, waardoor je ze een stuk makkelijker kunt knippen. Zorg dat je ze altijd recht afknipt, zo voorkom je de kans op ingegroeide teennagels. Knip ze ook niet te kort. Teennagels zitten er namelijk niet voor niks. Ze bieden bescherming aan de zenuwuiteinden in je teentoppen en verdienen daarom net wat meer zorgvuldigheid. 

Lola Cruz sandalen.

Stap 5: maak de weg vrij met nagellakremover

Nu je voeten weer in topvorm zijn, wilt het oog ook wat. Tijd voor een lakje. Zorg dat vóór je begint met lakken de nagel goed schoon en vetvrij is. Het ontvetten gaat het makkelijkst met nagellakremover en een watje. De nagellakremover onttrekt tijdelijk wat vocht uit je nagel zodat je nagellak nog beter kan hechten en dus langer blijft zitten.

Stap 6: Tijd voor de finishing touch: nagellak

Om te voorkomen dat je er aan het eind toch weer een kliederboel van maakt is er Vaseline. Smeer dit of een andere vettige crème op de huid rondom je teennagels. Je bouwt hiermee een soort barrière om je nagel heen. Mocht je uitschieten tijdens het lakken dan kun je dit weer makkelijk corrigeren. En extra fijn is dat je op deze manier ook meteen even die gevoelige nagelriempjes voedt. Kies een heerlijk vrolijk kleurtje en je bent helemaal klaar voor de zomer!

Heb je alle stappen netjes doorlopen? Dan ben jij klaar voor een paar mooie open schoenen. Bekijk hier de nieuwste collecties.

Sandalen    slippers