How to wear: de dadsneaker

How to wear: de dadsneaker
Het fenomeen van de dadsneaker uitgelegd + 4 manieren om deze trend te dragen.

Het is dé hype van 2018: de dadsneaker, a.k.a. ugly sneaker of chunky sneaker. Deze schitterende nicknames dankt de schoen aan zijn grove, not-so-fashionable, sportieve uiterlijk. Schoeisel wat je vader dus niet zou misstaan op de tennisbaan. Maar waarom loopt de hele fashionwereld er dan mee weg? En belangrijker, waar draag je zo’n fashionstatement onder? Wij leggen je de aantrekkingskracht van de ugly sneaker uit én laten je zien onder welke broeken je deze trend perfect kunt dragen. Want de dadsneaker is here to stay for Autumn/Winter 2018/2019.

De dadsneaker: retro comfort

Op het eerste gezicht denk je bij het zien van dadsneakers dat je in de jaren ’90 bent beland. Dit decennium, in ons collectief modegeheugen gegrift als sportief en een tikkeltje fout, is dan ook de inspiratiebron voor deze schoenentrend. Toen sierden snelle sportschoenen de voeten van velen. De chunky sneaker-trend grijpt hierop terug. 

De trend lijkt begonnen te zijn in 2013, toen Raf Simons (creative director bij Calvin Klein) ging samenwerken met Adidas om classic modellen opnieuw uit te vinden. Dit resulteerde onder andere in de Ozweego, de vader aller hedendaagse dadsneakers. Sindsdien lanceren steeds meer grote modehuizen een heruitvinding van oude sneakermodellen, waaronder Prada, Louis Vuitton, Gucci en Acne Studios. Maar ook schoenenmerken zelf stoffen hun oude Sporty Spice schoes af en gieten ze in een nieuw jasje, zoals Fila, Nike en Adidas. De aandacht voor de dadsneaker piekte dit jaar door het inmiddels roemruchte Triple S model van Balenciaga, die voor een luttele 895 dollar als hete broodjes over de toonbanken vloog.

Dikke zolen, een glimmertje hier en daar en veel verschillende materialen: de dadsneaker is verre van saai.

Celebrities als Hailey Baldwin, de gezusters Gigi en Bella Hadid, de hele Kardashian-clan, waaronder natuurlijk ook Kendall Jenner, en Ed Sheeran zijn fervent dragers van dadsneakers. Eén blik op Instagram toont ons dat ook de Nederlandse influencers fan zijn; denk aan Vivian Hoorn, Anna Nooshin en Lizzy van der Ligt. Maar de ugly sneaker-trend is zeker niet alleen voor de jongere generatie weggelegd. Celine Dion, Meg Ryan en Stella McCartney rocken de lelijke, lompe tennisschoen ook gewoon. Waarom?

A.    Ze zitten geweldig. Punt. Oordeel zelf, maar neem van ons aan, al die chunkiness zorgt ervoor dat je gevoelsmatig op wolken loopt.
B.    Dadsneakers stralen een heerlijke nonchalance uit. Wat nou ongemakkelijk hooggehakt voor de dag komen? De dadsneaker zegt; I don’t care ‘bout anything but comfort. En dat dat inmiddels heúl fashionforward wordt bevonden door modeminnend Nederland is mooi meegenomen.
C.    Er is voor iedereen wel een ugly sneaker. Ze zijn er namelijk in alle soorten en maten, of beter gezegd, allerlei kleuren en materialen. Effen, multicolour, glanzend, mat, printje, hoog, laag, wat je smaak ook is, er is een dadsneaker in die stijl. Plus, ze kunnen onder verrassend veel outfits. 

Begin je al warm te lopen voor deze trend? We laten je vier soorten broeken zien waaronder je de dadsneaker perfect kunt dragen. Eén schoen, vier verschillende looks. Wat wil een mens nog meer?

Sporty skinny

Draag de dadsneaker onder een zwarte, nauw aansluitende broek voor een cleane, sportieve look. Als je voor éxtra sporty wil gaan draag je ‘m onder een skinny van stretchstof. Sporty Spice, eat your heart out.

Nonchalant denim

Combineer de ugly sneaker met een stoere jeans voor een nonchalante mom- of boyfriend-look. Zeker met verwassen denim of een rafelrandje komt deze combinatie uitstekend tot zijn recht. I woke up like this, maar dan de outfitvariant zullen we maar zeggen.

Safe for work

Wil je netjes voor de dag komen, maar mag je outfit wel een beetje funky zijn? Trek dan eens een paar chunky sneakers onder je pantalon of chino aan et voilà, je hebt een casual chic outfit waarmee je heel goed op de werkvloer kunt verschijnen.

Party people

De dadsneaker is nogal lomp, maar doet het daardoor heel goed onder een flared broek. De zwierige pijpen zijn een goede tegenhanger voor deze chunky shoen en maken het geheel wat vrouwelijker. Kies voor een losvallende stof met een glimmertje voor een feestelijke look en je bent ready to party. Moet je nagaan hoe lang je kunt dansen op deze badboys!

Overtuigd? Dit zijn enkele van onze favo dadsneakers voor aankomend seizoen:

 

 

Nu ben je helemaal op de hoogte van deze sneakertrend en weet je hoe ‘m zelf kunt dragen. De ugly sneaker is dé keuze wanneer je comfortabel en überstijlvol tegelijk de winter van 2018/2019 door wilt. Volgende week vertellen we je meer over een andere grote trend voor komend seizoen op het gebied van damessneakers: de plateausneaker. Hebberig geworden? Bekijk dan ons nieuwe sneakerassortiment voor komend seizoen.