How to: select shoes with an outfit

How to: select shoes with an outfit
Vrouwen hebben vaak een obsessie voor schoenen. En vind je het gek met al die verschillende stijlen en kleuren om uit te kiezen! Zoveel keuze in je kast maakt het soms dan ook erg moeilijk om de juiste schoen bij een outfit te kiezen.

WELKE SCHOEN BIJ WELKE OUTFIT?

In deze blog geven we je enkele tips welke schoenen je het beste bij een bepaald soort outfit kan combineren.

Tip 1: Laat je schoen niet alle aandacht van je kleding opeisen.

Draag simpele zwarte pumps zonder versiering wanneer je kleding draagt met een druk of fel patroon. Als je gaat voor een kledingstuk met veel glitter, studs of andere versieringen, denk dan aan hakken of ballerina’s in een nude kleur.

Tip 2: Geef een beetje spice aan een iets simpelere outfit door het dragen van felgekleurde schoenen of schoenen met print.

Voeg een beetje kleur aan je outfit door bijvoorbeeld rode pumps te dragen bij een beige jurk. Probeer ook eens een schoen met een leuk patroon, zoals een dierenprint, te combineren met een simpele blouse en een jeans.

Tip 3: Kies bij een bontgekleurde outfit één kleur uit de print en kies deze kleur in één of een paar tinten donkerder voor je schoenen.

Als je een rok hebt in een geometrische print in de kleuren blauw, oranje en burgundy, ga dan bijvoorbeeld voor een schoen in een donkere kleur burgundy.

Tip 4: Vermijdt het teveel matchen van één dezelfde kleur.

Draag niet een gehele outfit in dezelfde kleurtoon. Bijvoorbeeld, als je een blauwe blazer met een blauwe broek combineert draag er dan niet ook nog eens blauwe schoenen bij.

Tip 5: Probeer eens verschillende tinten van dezelfde kleur bij elkaar te combineren.

Als je bijvoorbeeld een lichtroze blazer aan hebt, probeer dan eens een rosé kleurige schoen erbij te combineren.

Tip 6: Voor een professionele business look ga dan voor de meer standaard kleuren.

Ga voor een bruine of zwarte leren pump of een leuke loafer voor bij je pak. Dit geeft je gelijk een professionelere uitstraling tijdens kantooruren.