Allemaal aan de bootschoen

Allemaal aan de bootschoen
I love Sperry, maar echt. Bootschoenen zijn ge-wel-dig en ik leg je uit waarom je ze moet shoppen.

Als zeiler, ja dat ben ik, kom je wat vaker op een jachthaven dan normaal. Pak hem beet een jaar of tien terug liep iedereen op de neutrale bootschoen. Daar moest een capuchontrui of polo bij, in het geval van die laatste ging de kraag overeind en de bodywarmer was de beste basic in de garderobe. Maar dat moest dan allemaal wel übernonchalant ogen. Mijn lieve vrienden noemden dat niet oldschool, maar zeilschool (spreek uit: zeilskoel). Ik was er niet zo van.

SPERRY’S BIJ HIPPE MEISJES

Waar ik wel van ben? Leuke looks van hippe modemeisjes én een goed verhaal. Mijn hartslag ging dus een versnellinkje hoger toen ik die twee in één schoen zag, want daar was de bootschoen van Sperry. Fashionblogger A liep over straat met zo’n adembenemende mooie trenchcoat, je weet wel, en te gekke Sperry Bahama in de tofste kleur aan de voet. Modemeisje B droeg de bootschoen met heerlijke print onder een ongekend hip, zomers jurkje. Daar moest ik het fijne van weten, dus ik keerde me tot Google. Paul Sperry ontwierp de non-slippery bootschoen op basis van de groefjes in de poot van zijn hond, die liep zonder weg te glijden over zijn boot. Hij kerfde het patroon in de onderkant van een rubberzool en had ineens grip op het dek.

Kijk, bij die modemeisjes en dat goede verhaal was ik eigenlijk al om. Maar toen bleek dat er ook nog een hond in dat verhaal zat, was ik pas echt verkocht. En niet alleen ik, want weet je wat er gebeurde op de havens? De neutrale gymp ging met een grote boog overboord en de bootschoen ging aan. Alle ladies lopen op printjes om van te smullen of matchen de Sperry slider met een outfit in mooie nude-tint. Maar ik heb nog meer goed nieuws, want zonder boot, jachthaven of water is ‘ie net zo mooi. De Sperry bootschoen is de allerleukste voor een dagje naar het werk of als je dat zonnige terrasje pakt. En dan ben ik zelfs nog vergeten te vertellen hoe lekker dat dit schoentje zit. 

shop de leukste sperry's:

shop:
sperry