4x schoenentrends voor heren van lente/zomer 2019

4x schoenentrends voor heren van lente/zomer 2019
Inclusief het ontstaan van de trend.

In tegenstelling tot wat sommigen denken, ontstaan modetrends niet zomaar. Het wordt niet door een aantal creatieve modeontwerpers verzonnen en op basis van wat zij mooi vinden de wereld in gebracht. Trends ontstaan als reactie op de huidige wereld. Het is een weerspiegeling van wat er gaande is, wat ons bezighoudt, waar we ons tegen af willen zetten of in welke flow we juist mee willen gaan. Met dat verhaal gaan modeontwerpers aan de slag en daar zijn de volgende vier herenschoenentrends uit ontstaan. 

Trend 1: tricolore

Vandaag de dag hebben we een hectisch dagelijks leven. We willen een goede partner zijn, de beste vader die er bestaat, een toffe vriend en bovenal goed presteren op werk. We kampen er allemaal mee, dat blijkt uit cijfers van het CBS, TNO en Arboned. Werkstress is zelfs beroepsziekte nummer één in Nederland. Jaarlijks meldt 14 procent van de werknemers burn-outklachten, dat is één op de zeven werknemers. Het zijn een hoop ballen die hooggehouden moeten worden. Het is dan ook niet zo gek dat zelfhulpboeken op het moment razend populair zijn en dat de mode dit seizoen uitgesproken en kleurrijk is als ontsnapping aan deze werkelijkheid. 

Sneakers: Floris van Bommel 

Het gaat niet om één kleur, niet twee, maar het liefst om drie kleuren. More is more. Alles mag – want moeten, daar willen we vanaf – met elkaar gecombineerd worden. Het allerliefst nog met gekleurde sokken er als finishing touch bij. Al ziet je dag er nog zo grauw uit, je outfit hoeft dat niet te zijn. En als je dan toch van afspraak naar afspraak rent, kun je maar beter flitsende shoes aan je voeten hebben. Daar word je spontaan vrolijk van. 

Sneakers: Floris van Bommel 

Bekijk alle gekleurde schoenen

 

Trend 2: dadsneakers

Ook grijpen we deze zomer weer terug naar de jaren ‘80 en ‘90, en zien we invloeden uit deze tijd terug in de mode van nu. Denk aan neonkleuren, oversized kleding, heuptasjes en natuurlijk de dadsneakers. Kobaltblauw en geel zijn dé kleuren, het liefst met elkaar gecombineerd, zowel voor je schoenen als je outfit. 

Sneakers: Cycleur de Luxe

Je kunt hiermee all out gaan, oftewel jezelf van top tot teen in een kleur steken en het vervolgens aftippen met een neonkleurige schoen. Ik zou zeggen doen, maar je moet ervan houden. Je kunt je ook wagen aan een deels gekleurde outfit, denk aan een fluor trui met een denim jeans, en vervolgens voor een subtiel gekleurde schoen gaan met veel wit of zwart. Als je niet echt fan bent van een uitgesproken kledingstijl, maar toch een tikkeltje jaren '80 en '90 aan je outfit toe wilt voegen, heb je altijd nog de basic witte dadsneaker. Zo zie je maar, de trends zijn voor iedereen weggelegd. Het is maar net in welke mate je eraan meedoet. 

Sneakers: Cycleur de Luxe

Bekijk alle sneakers

 

Trend 3: klassiekers

We volgen het nieuws op de voet, maar soms zou je je van alles af willen sluiten. Zoveel narigheid komt er op je af. In zo’n chaotische en soms onbegrijpelijke wereld vol onzekerheden heb je behoefte aan oude en vertrouwde klassiekers. Ze vormen een prettige basis, zelfs letterlijk in de vorm van schoenen. Dit seizoen pakken de modeontwerpers dankbaar terug op de polo’s, de v-halstrui, klassieke kleuren als wit, donkerblauw en bordeaux, en basisschoenen die elke man in zijn kast hoort te hebben.  

Instappers: Mazzeltov. 

Het gaat om chique looks. Gelikt. Smooth. Perfect tot in de puntjes verzorgd en toch nog een beetje casual. Sommigen zullen het netjes noemen, anderen wat kakkerig. Maar waar het om draait, is dat je outfit uit stijlvolle klassiekers bestaat. Denk hierbij op het gebied van schoenen aan de witte sneaker, de classic cognac loafer en donkerblauwe instappers. Een collectie basics waar je elke zomer weer profijt van hebt.   

Instappers: Mazzeltov. 

 

Trend 4: wellness wear

Tegenover hard werken, lange planningen en drukke dagen staat ontspanning. Een belangrijk gegeven wat we allemaal weten, maar waar we ons stiekem niet altijd even goed aan houden. Het gaat dan niet om ‘ontspannen’ door je social media heen scrollen of ‘ontspannen’ Netflix kijken, want zonder dat je er erg in hebt, krijg je ook op deze manier nog veel prikkels binnen. Nee, in dit geval bedoelen ze een stuk wandelen door de natuur, een dagje wellness en voornamelijk even helemaal offline zijn. Een houding die we tegenwoordig allemaal iets meer proberen aan te nemen. Dat gaat de modeontwerpers niet ongemerkt voorbij. Deze behoefte aan ontspanning vind je namelijk ook terug in de lente- en zomercollecties van 2019.

Sneakers: Floris van Bommel

Ik hoor het je denken, hoe dan? Nou, in de vorm van lichte kleuren, lichtgewicht schoenen en natuurlijke materialen als hout en kurk (in de zool), geïnspireerd op spa’s en sportscholen. Comfort staat voorop waardoor soepele materialen erg belangrijk zijn. Je ziet voornamelijk sneakers, slippers en soepele espadrilles terug bij deze trend.

Sneakers: Floris van Bommel

Bekijk de hele nieuwe collectie

Dit zijn de trends die je als trendsetter deze lente en zomer niet mag missen. De collectie stroomt binnen, elke dag worden er nieuwe items aan de webshop toegevoegd en in de winkel geshowd. Houd dus vooral de website in de gaten of kom gezellig langs in één van onze winkels. Daar staat een heerlijk kopje koffie voor je klaar!