Schoen verzorging Rubriek: Tips

Schoen verzorgingsset van Collonil

Iedere morgen beginnen we de dag met een vast ritueel: een spraytje deodorant, een spraytje parfum, een spraytje haarlak, maar vaak vergeten we een belangrijk spraytje… Vooral bij vies, nat en herfstig weer is het belangrijk om je schoenen goed in te spuiten.

Bij Omoda raden wij aan om schoenen altijd in te spuiten met NanoPro. Zo kun je gewoon door plassen blijven stappen zonder dat je sokken nat worden en wordt je favoriete paar minder snel vies. Mocht dat echter toch gebeuren, dan kun je Clean & Care gebruiken. Met dit schuimend goedje en een doekje wrijf je het vuil zo van je schoenen af.

Veel schoenen bij Omoda zijn gemaakt van glad leer, nubuck of suède. Speciaal voor deze leertypes zijn er wat producten die de schoenen goed beschermen en verzorgen. Zo heb ik net mijn glad leren schoenen weer een nieuwe look gegeven, door ze met Wax Leather in te smeren. Deze tube met op de kop een sponsje doet wonderen: mijn eerst doffe schoenen lachen me weer toe. 

Overigens is er van deze tube ook een sprayvariant, maar zelf zweer ik bij de tube. Maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak natuurlijk. De meeste van mijn collega’s dragen veel schoenen van nubuck of suède. Zij gebruiken de Suède+Nubuck spray om hun korte, lange en enkellaarzen mooi te houden. Zelfs na laks onderhoud kunnen zij hun laarsjes weer laten stralen. De Colourfashion spray zorgt er bij regelmatig gebruik voor dat de kleuren helder blijven. Soms is de speciale borstel nog nodig voor de finishing touch. Dus wat geldt voor kapsels, geldt ook vaak voor schoenen.

Verzorg je schoenen goed

Maurits
door Maurits
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies