Amersfoort, shoppen zoals 't hoort Rubriek: Tips

Amersfoort, shoppen zoals 't hoort

Ken je Amersfoort? Let’s hope so, want dit stadje is een ontzettende aanwinst op je lijst met shopsteden. Naast leuk is Amersfoort ook nog eens bijzonder mooi en dat maakt rondstruinen altijd fijn. Ook niet onbelangrijk, de stad is net een gloednieuwe Omoda store rijker. Vandaar deze kleine instructie over shoppen zoals het hoort in Amersfoort. 

Livingstone en Corazon

1. LIVINGSTONE COFFEE

Op elk moment van de dag is het tijd voor een pauze bij Livingstone. Hier zetten ze koffie waar over nagedacht is. De bonen zijn al wat zoetig van zichzelf, dus laat die suiker maar staan. Het voelt in het barretje alsof je overal ter wereld zou kunnen zijn, dat is pas koffiepauze.
Groenmarkt 11 – Facebook: Livingstone Coffee 

2. CORAZON BAKERY

Heb je lekkere trek? Die stil je onderweg bij Corazon Bakery in de te leuke Krommestraat. Zorg dat je een heerlijk tomaatbasilicumbrood mee naar huis neemt of misschien een klein stukje van die formidabele cheesecake of muffins. Het is maar een idee, neem dus maar lekker mee.
Krommestraat 3 – www.corazonbakery.nl 

Las Lunas en Alberts eten & drinken

3. LAS LUNAS FASHION

Bij Las Lunas lijkt het alsof je nog even geniet van een lange nazomer op Ibiza. Maar met de eyecatchers van ByDanie en prints van Anna Alcazar trotseer je ook guur, Nederlands weer. Duik in de wereld van fringe tassen, lovely poncho’s, de beste knits, heerlijke jasjes en mooie jeans. Je gaat op z’n boho chic en vooral origineel de deur uit. Oh, en vergeet die fijne sieraden niet.
Krommestraat 20 – www.laslunas.nl 

4. ALBERTS ETEN&DRINKEN

In het oude woonhuis van familie Alberts kwam vorig jaar deze no-nonsense spot om te eten en drinken. Je kan er van ’s ochtends tien tot – net na – middernacht binnenkomen voor een lekkere lunch, een borrel of steak. Bij die lunch moet je trouwens denken aan dikke sneden, royaal belegd brood of aan goedgevulde seizoensalades. En die steak? Dat is stiekem het paradepaardje van het huis, in de vorm van een rib-eye en geserveerd op een plank met eigen brandmerk-baard. What’s with the beard, dacht je misschien al. Meneer Alberts droeg hem zo. Ga eten bij dit lichte, leuke, gastvrije en gezellige woonhuis van Alberts. Iedereen voelt zich welkom en de internationale kaart is een feestje op zich.  
Hof 5 – www.albertsetenendrinken.nl 

Kloos en Skitzo

5. KLOOS AMERSFOORT

Als je door de Langestraat struint, dan is KLOOS te leuk om over te slaan. Denk: G-Star, Selected Femme, Knitted, MbyM, Silk en meer van dit soort lievelingsfashion. Giet daar nog een berg gezelligheid en goed advies overheen en je bent dichtbij, maar nog niet close genoeg. Kortom: ga zelf langs bij deze leukerd.
Langestraat 42 – www.kloos-online.com 

6. SKITZO SIERADEN

Loop door de Kamperbinnenpoort naar Skitzo, een bijzondere sieradenwinkel. Bij Joanna vind je sieraden met een verhaal, net even anders en absoluut uniek. Pricewise ook een tip, want je shopt bij Skitzo klein én groot. Een spot voor kleurrijke kralen, maar ook voor de subtiele details. Ga je voor 100 procent origineel? Kijk dan of edelsmid Tobias iets naar je wens kan ontwerpen.
Kamp 40 – www.skitzo-sieraden.nl 

Sweet sisters, Hadaya en Blend & Blender

7. SWEET SISTERS

Bij Sweet Sisters stap je in een warm chocolade-bad en lekker dat het daar ruikt. Deze eerlijke, zoete zusjes hebben het hart voor chocola op de goede plaats zitten. Wat dacht je van huisgemaakte bonbons, fudge en fairtrade snoepjes? Je gaat met chocola én een glimlach de deur uit, komt vast door al die blije stoffen waar één van de zusjes het over had. Tip: die witte bonbon met kaneel, verder heeft deze reporter niet voorgeproefd natuurlijk.
Krommestraat 3 – www.sweetsisters.nl 

8. HADAYA

Alles is licht of lacht in dit bijzondere winkeltje. In Egypte maken vakmensen de prachtigste lampen voor Hadaya. Je gelooft je ogen niet zo mooi, maar je raakt hier sowieso niet uitgekeken. De handmade schaaltjes, bordjes, potjes, kannetjes en andere interieuraccessoires uit landen als India, Marokko, Mexico, Senegal en Ghana zijn adembenemend. Absoluut een winkeltje om schatten voor thuis te ontdekken.
Achter het oude stadhuis 4 – www.hadaya.

9. MIXSTORE BLEND&BLENDER

Stap net het centrum uit en je valt  met je neus in Blend & Blender. Misschien wel de meest unieke shop van de stad. Je drinkt er heerlijke koffie en fijne sapjes bij Marcel en Sietske. Hij is designer van de mooie lampen in de store en zij legt je in de watten, want er zit notabene een wellness in dit leuke pandje. Daarnaast kan je er terecht voor ontbijt, lunch én vind je er fijne accessoires voor jezelf en voor thuis. Deze mix is een tussenstop-shop waard.
Hendrik van Viandenstraat 6 - www.blendenblender.nl

TIPS UIT AMERSFOORT ZELF

Als je in Amersfoort rondloopt, dan krijg je overal tips voorgeschoteld van de insiders. En er gaat niets boven inside information.

  1. Echt Amersfoorts gerstenat vind je bij Bierwinkel Hop aan de Krommestraat.
  2. Lekker en gezond eten doe je bij saladebar SEM.
  3. Alles voor in en om je keuken is te koop bij Dille & Kamille.
  4. Lokale producten proef je bij Hoog Vuur, op het terrein van de oude Prodent fabriek.
  5. En tot slot: bezoek Amersfoort ook eens in de lente en zomer, want dan bruist de stad ook en heeft ze nog niet ontdekte festivals en events voor je in petto. 


benieuwd naar het hele magazine? Lees hem hier

Lees ook:
omoda weekly #41            de bergschoen            Wannahave wednesday by anneke

Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies