Fans van Vans Rubriek: Nieuws

Bij Omoda zijn we fans van Vans

Een absolute must in je garderobe: sneakers. En het merk Vans snapt precies wat de essentie is van het ultieme paar. 

From California

In 1966 richtten de van oorsprong Nederlandse broers Paul en James van Doren samen met twee compagnons het merk Vans op in Californië. In het begin nog bekend als ‘The Van Doren Rubber Company’. Het label nam het design, de fabricatie en verkoop van de schoenen zelf op zich. In die tijd vrij uniek, want merken kozen toen nog niet voor eigen shops. Op de eerste dag kreeg Vans ’s ochtends twaalf bestellingen en ’s middags stond er voor iedere klant al een paar klaar. Daar bleef het gelukkig niet bij.

Populair ever since

In de seventies was het merk vooral populair bij skaters, die gek waren van de stroeve zool. Snowboarders en surfers sloten zich al snel bij het opvallende stijltje aan. De Authentic was vanaf het begin de grote favoriet. En dames liepen weg met het Lo Pro-design. Een iets dunnere zool, waardoor de gymp er verfijnder uitziet. Vans zijn populair ever since. Het merk ging in de jaren tachtig nog een keer over de kop, maar stond snel weer met allebei de Vansjes in de markt.

Vans was eerst vooral populair bij skaters

De revival

Familie Van Doren is nog steeds onderdeel van het toplabel en Vans zijn hipper dan ooit. De slip-ons zijn zelfs voor de tweede keer bezig met een gigantische revival met dank aan de bloggers in fashionland. De eerste slip-on comeback staat op naam van acteur Sean Penn door de film ‘Fast Times at Ridgemont High.’ Het powermagazine ‘Forbes’ koos Vans begin 2000 twee keer als één van Amerika’s beste kleine bedrijven. Misschien een klein bedrijf, maar absoluut groots in sneakers.

Look & feel

De Authentics hebben allemaal hun eigen speciale touch door bijvoorbeeld een origineel, leren vetertje of de typische canvas look. En niet onbelangrijk: Vans zijn niet meer exclusief voor de skate- en surfscene. Zijn we blij mee. Shop ze in fris groen, basic beige en zwart of ga voor maritiem blauw.

De simpele, sportieve schoen van Vans

shop je nieuwe vans online

Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies