Welke schoenen moet ik aan bij welk winterweer?

Welke schoenen moet ik aan bij welk winterweer?
Met deze schoenen trotseer je elke weersvoorspelling.

Vrouwen zijn net zo verraderlijk als het weer. Oke ladies, we geven toe, hier zit een kern van waarheid in. Per definitie zou het betekenen dat we gevaarlijk zijn, dat wil ik zo 1, 2, 3 niet beweren, maar dat we onvoorspelbaar zijn, jep, that’s true. De vaak wat abrupte overgang van de zomer naar de herfst maakt ons onrustig. 1. Hoe behoud ik mijn Spaanse kleurtje? 2. Waar haal ik nu vitamine D vandaan? 3. Wat moet ik aan? Het antwoord op vraag één en twee zoeken we ook nog, maar met vraag drie weten we wel raad. Read below.

Het regent harder dan ik hebben kan

Het liefst zou je de hele dag binnen in bed willen blijven met je lievelingsserie op, kaarsjes aan en de kachel lekker hoog. Maar de plicht roept, dus tijd om je warme nestje te verlaten. Met de juiste keuzes maak je deze druilerige dag net wat dragelijker. Een panty of een lange broek? Je favo pumps of je fashionable regenlaarsjes? Uitgebreid föhnen of je haar op een staart? Wel of geen waterproof mascara? Niet de allerbelangrijkste keuzes in het leven, maar wel erg bepalend voor de dag.

Regenlaars links: Tommy Hilfiger | Regenlaars rechts: Tommy Hilfiger

Wij zeggen: lange broek, trendy regenlaarsjes, haar op een staart (of uitgebreid föhnen met een paraplu binnen handbereik) en waterproof mascara. Gelukkig zijn er grote modemerken als Tommy Hilfiger en Guess die de functionele regenlaarzen in een fashionable verantwoord jasje steken. Op een hippe manier warme en droge voeten, check! Een andere optie naast regenlaarzen zijn lederen laarzen. Suède is het minst geschikt voor regenachtig weer. Niet dat suède schoenen helemaal niet tegen water kunnen, want als je ze juist behandeld met impregneersprays maak je de schoen waterafstotend, maar het blijft een kwetsbaar materiaal wat je beter kunt ontzien wat betreft vocht en vuil. Lees hier meer over het behandelen van verschillende materialen.

Regenlaarzen: Tommy Hilfiger

Regenlaarzen

Koud, maar goud

Bij dalende temperaturen staan we vaak meteen op onze achterste poten, maar denk er eens een heerlijk najaarszonnetje bij en een prachtig bos. Eerst wandelen en daarna ergens warme chocolademelk drinken bij de openhaard. Net een filmscène, maar in deze tijd van het jaar hartstikke haalbaar. Zo’n heerlijke weersvoorspelling in het vooruitzicht? Blok je dan direct je agenda, trommel je partner of beste vriend(in) op en ga buiten genieten. De kleuren van de natuur zijn schitterend en die frisse lucht doet iedereen goed.

Veterboot linksboven: Ca'shott | Veterboot rechts: Blackstone

Wat aandachtspunten om dit sprookje niet te laten verstoren: draag laagjes, vergeet je zonnebril niet, neem voor de zekerheid een hippe hoofdband of muts mee en lederen veterlaarzen mét wolvoering zijn es-sen-tieel voor warme voeten. Wanneer de zon zich laat zien kan het namelijk ineens goed warm worden. Het is dan fijn dat je makkelijk een laagje uit kunt trekken. Maar zoals dat in de herfst gaat, zodra de zon weg is, is het binnen no time aardig fris. Een haarband of muts komt dan goed van pas. 

Tas: Loulou essentials | Haarband: Ugg

Veterlaarzen met voering

Temperaturen onder de 0

Als je 's ochtends de autoruiten moet krabben en er een wolkje verschijnt wanneer je uitblaast, dan weet je het zeker: het wordt nu echt koud. Temperaturen kwakkelen rond het nulpunt of raken er zelfs al duidelijk onder. Jep, de zon gaat ons niet meer kunnen helpen. Het is koud en het blijft koud, en dat brengt gladheid met zich mee. Niet alleen voorzichtigheid is hierbij gebaat, wat extra stabiliteit kun je ook goed gebruiken. Je ruilt tenslotte ook je zomerbanden in voor winterbanden. 

Bikerboots: Panama Jack

Een grof profiel is hierbij het belangrijkst, ook voor je schoenen. Dankzij een zool met een goed profiel heb je veel meer grip waardoor de kans op uitglijden wordt verkleind. Daarnaast begint kou bij je handen en voeten. Om je goed te beschermen tegen de koud is het daarom verstandig om schoenen te dragen met een voering van wol, faux fur of vacht en je handen te voorzien van handschoenen.

Muts: About Accessories | Sjaal: About Accessories | Veterboots: Panama Jack | Handschoenen: Ugg

Boots met voering

We hopen dat we jou met deze tips weer een beetje meer herfstready hebben gemaakt, want volgens de weersverwachtingen moeten we er nu toch echt aan gaan geloven. De klok is verzet, het weer is omgeslagen en dat vraagt om wat voorbereidingen. Maar laten we het van de positieve kant bekijken: het is weer tijd voor boots! (En we hebben een gegronde reden om te shoppen!) Dit zijn de populairste schoenen van oktober.