Welke laarzen passen bij jouw type benen

Welke laarzen passen bij jouw type benen
Welke laars past perfect bij jouw type been? Dun, dik, kort of lang: wij hebben dé tips voor je verzameld voor elk type been en boot. Plus een handige video.

Welke laarzen kies ik bij dikke kuiten 

Heb je wat vollere kuiten? No worries! Tegenwoordig is er steeds meer keuze in laarzen met een wat wijdere schacht en bij Omoda kun je hier zelfs online op selecteren. Laarzen met een inkeping of elastiek zijn in het geval van stevige kuiten jouw bff’s. Wist je ook dat de schachtwijdte iets toeneemt met de maat? Zo shop ik soms weleens laarzen één maatje groter. Met een zooltje compenseer ik dan de schoenmaat, maar profiteer zo wel van dat beetje meer ruimte aan de kuit. Wil jij je benen zo optimaal mogelijk laten uitkomen in je boots? Kies dan een model dat net over het volste deel van je kuiten valt. Probeer hierbij ook laarzen met riempjes of bandjes te vermijden, deze accentueren juist de omvang van je kuit en dat wil je nou net niet. Onze gouden tip; kies een laars met een hoge blokhak, deze stevige hak is mooi in verhouding met je kuit. Een te dunne hak is dan weer een afrader, want dan is het contrast tussen kuit en hak weer net iets té groot.

De beste laarzen voor korte benen 

Long legs, willen we dat niet allemaal? Hier een paar simpele tips en tricks om jouw benen optisch wat langer te laten lijken. Kies een laars met een wat hogere hak of nog beter ga voor een laars met een subtiele plateauzool (lees: geen hysterische Spice Girl schoenen, maar gewoon net even dat centimetertje extra). Combineer je laarzen met een hoge taille rok of een high waist skinny jeans, zo lijkt er geen eind te komen aan je benen. Laarzen met verticale details zoals veterlaarzen zijn in jouw geval een echte aanrader deze geven je optisch net dat beetje meer lengte. Datzelfde geldt ook voor laarzen met een spitse neus. De perfecte lange laars eindigt voor jou ongeveer 5cm. onder je knie. En wederom een gouden tip: kies voor laarzen in dezelfde tint als je panty of broek. Zo lijken je benen meteen al twee keer zo lang. 

Welke laarzen voor Dunne benen en smalle kuiten

Ook als je benen hebt waar menig vrouw jaloers op is (lees: dunne benen en slanke kuiten), blijft het lastig om de perfecte laars te vinden. Kies altijd voor een gemodelleerde laars die smal om de enkels valt en boven de kuit ook weer iets smaller toe loopt, zo accentueer je meteen je lovely legs. Laarzen van soepel materiaal zijn een perfect match. Deze omhelzen je benen en die perfect fit is precies wat je zoekt. Draag je boots met een panty of broek in een kleur die afsteekt bij de kleur van je laarzen. En gebruik ook vooral dat extra beetje stof als opvulling. Een stugge skinny jeans is precies wat je nodig hebt. Naast dat het afzakken voorkomt, vult het de laars ook nog eens mooi op. Probeer ook de aandacht naar de laarzen te trekken door kleurige laarzen of laarzen met details te dragen. In jouw geval zijn riempjes, frutsels en franjes een must. Deze geven net dat beetje extra volume. Kleine tip: ga ook eens voor een laars die eindigt op het dikste gedeelte van de kuit. Met jouw benen kun je dat prima hebben en bovendien geeft het je been net wat extra body.  

Laarzen voor Rechte benen

Zit er weinig verschil tussen de dikte van je enkels en kuiten? Dan heb je rechte benen. Bij rechte benen is het de kunst om juist niet de nadruk te leggen op je enkels. Ga bijvoorbeeld voor een laars met een wat rechter model en probeer hele korte enkellaarsjes te vermijden. Wil je toch voor korte laarsjes gaan? Kies dan voor een recht model wat net boven de enkel stopt, een kleine omslag in je boyfriend jeans en je bent good to go. Afzaklaarsjes zijn het voor jou helemaal, heerlijk nonchie. Ze verbloemen jouw pijnpunt en suggereren dat onder die hot mess hele smalle enkeltjes verscholen gaan. Met hot mess verklap ik de volgende tip al een beetje, jij kan namelijk als geen ander losgaan met franjes, riempjes en versierselen. Nog één klein weetje: laarzen gemaakt van wat slapper materiaal zijn een échte aanrader. Bof jij even, want vaak zijn die boots juist onwijs cool & comfy. 

 

Shop hier:

BOOTS    LAARZEN