Waarom TOMS shoppen fijn is

Waarom TOMS shoppen fijn is
TOMS betekent Tomorrow’s shoes en via One for One probeert het merk de wereld een iets mooiere plaats te maken.

Ken je deze quote? “Give a girl the right shoes and she can conquer the world”. Een klassieker van Marilyn Monroe, die deze week 90 jaar oud zou zijn geworden. Vervang girl voor kind en je krijgt exact wat schoenenmerk TOMS doet. Met het One for One-principe geeft TOMS een kind de kans op een betere toekomst.

50 MILJOEN PAAR SCHOENEN

Hoe dat werkt? Jij shopt een paar nieuwe sneakers, alpargatas, sleehakken of sandalen van dit fijne en bizar leuke merk en TOMS zorgt tot een kind volwassen is voor goede schoenen. Dit lijkt misschien een klein gebaar, maar het verandert écht levens. Een kind mag vaak niet naar school zonder schoenen, dus dat betekent geen onderwijs. Maar dat niet alleen, je kan door een irriterende stof in de grond ook de ziekte Podoconiose (podo) krijgen in sommige landen. Podo zorgt voor pijnlijke zwellingen van voeten en benen. En de ziekte is eigenlijk heel makkelijk te voorkomen door het dragen van schoenen. Founder Blake Mycoskie richtte TOMS in 2006 op en op de giving trips gaf de organisatie al meer dan 50 miljoen paar schoenen aan kinderen in nood.

GROOTS DOOR IETS KLEINS


TOMS stopt niet bij het geven van schoenen, maar zorgt voor oogbehandelingen door de verkoop van zonnebrillen en geeft hulp bij veilige geboortes met dank aan de Bag Collection. Hoe mooi is dat? Ik word van schoenen shoppen een blij mens, maar dat wist je stiekem al. Van TOMS shoppen word ik een nóg blijer mens. Het idee dat je iemand helpt door zoiets kleins te doen, dat voelt groots. Dus daarom zeg ik ook wat de TOMS family altijd zegt: thanks for wearing TOMS.


shop jouw TOMS:

shop:
[Toms]            [Damesschoenen]