Style guide: what shoes to wear with which jeans

Style guide: what shoes to wear with which jeans
Je look wordt een complete fashion faux pas door de verkeerde schoenen bij je jeans te combineren. Welke shoes kan je nou het beste bij welke jeans dragen? Je vindt hier een complete style guide.

FLARE JEANS

Met de seventies als allergrootste trend van het nieuwe seizoen, maakt de flare jeans natuurlijk ook gelijk een comeback. Flare jeans zijn meestal wat strakker bij de dijbenen en lopen dan uit vanaf de knie. Bij deze jeans kan je het beste schoenen dragen die niet verloren gaan in de massa denim stof. Schoenen met een platform zool, hoge hakken en wedges zijn een goede match met je flare jeans. En echte nog “no go” is om je flare jeans in je laars proberen te wringen. Doe dit alsjeblieft nooit.

 

SKINNY JEANS

Skinny jeans zijn het eenvoudigst om te combineren. Van comfortabele, hippe sneakers tot een dressy stiletto, skinny jeans staan goed bij vrijwel elke schoen. Nog een voordeel, skinny jeans zijn de enige jeans die je kan dragen in je boots. Zeker in een over the knee boot staan ze erg mooi en ben je helemaal on-trend.

BOYFRIEND JEANS

Als je gaat voor de baggy jeans, aka boyfriend jeans, dan zal je deze in eerste instantie combineren met een sneaker. Natuurlijk kan dit werken, maar probeer je boyfriend jeans ook eens te combineren met een dressy heel. Het contrast tussen de baggy jeans en girly shoes is namelijk superstylish. Dus rol die jeans maar fijn op en bring on the high heels! Vermijd echter wedges bij dit type jeans, deze complementeren namelijk niet de fit van de boyfriend jeans

Ik hoop dat deze style guide het kiezen van de juiste schoenen bij de juiste soort jeans iets eenvoudiger heeft gemaakt. Een algemene tip, kies eerder voor hakken dan voor een platte schoen. Ondanks dat platte schoenen super comfortabel zijn en ook goed kunnen staan met de juiste jeans, als je ze matcht met de verkeerde jeans is het resultaat meestal niet erg flatterend. Kijk altijd in een spiegel op volledige lengte of je jeans en schoenen goed bij elkaar passen. Strike a pose, draai en spring om te checken of het er vanuit elke hoek goed uitziet.

QUICK STYLE TIP:

Als je het gevoel hebt dat je jeans een beetje een aparte lengte heeft, iets te kort of juist te lang, rol hem dan een paar keer op om expres je enkels te showen. Op deze manier lijkt het of het zo bedoeld is, in plaats van dat het lijkt of dat je een jeans draagt die niet helemaal goed zit. Natuurlijk is deze tip alleen bedoeld voor skinny en boyfriend jeans en niet voor flare jeans.

Happy shopping!            

damesschoenen    pumps           

sandalen    laarsjes