Strik or no strik

Strik or no strik
Als ik ’s ochtends mijn schoenen aantrek met veters, ben ik geneigd om er snel een strik op te leggen en weg te gaan. Naarmate de dag vordert begin ik me steeds meer te ergeren aan die grote strik op mijn schoenen.

Het ziet er een beetje ouderwets uit, denk ik dan. Ik haal de strik los en prop de veters in mijn schoenen. Vervolgens kruipen de veters onder mijn voet waarna ik er de hele dag op loop. Ook niet echt lekker. Maar ja, zijn strikken dan nu echt niet meer hip? 
 
Eigenlijk vind ik zelf schoenen zonder strik het leukst. De schoen komt dan mooi uit zonder dat je afgeleid bent door die bewegende veters. De veters van mijn Diesel sneakers zijn nog steeds weggestopt. Die mogen wat losser en baggy zitten. Maar ik heb Clarks pumps waarbij de veter zo lang is dat ze lastig naar binnen te stoppen zijn, dus moet ik deze wel strikken. Nu ik hieraan gewend ben, vind ik het eigenlijk wel speels als ik die grote strik zie en het zit nog lekker ook.

Het strikken van veters is gewoon weer in tegenwoordig. Op straat zie je ook steeds meer veters die gewoon gestrikt zijn. Ik begin er al aan te wennen en eigenlijk is het zo gek nog niet. Alhoewel.. als de veters scheef gestrikt zijn denk ik: prop die veters dan maar in je schoenen. Een beetje precies blijf ik wel.

SHOP NU: 

vETERS