Voor 12:00 besteld, vanavond in huis*
Gratis verzending* en retour
100 dagen retourtermijn
Betaal achteraf met Klarna
Inklappen
Voor 12:00 besteld, vanavond in huis*

Vandaag nog nieuwe schoenen of een eye-catching accessoire nodig? Geen probleem – we zijn er dezelfde dag.

Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf € 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

100 dagen retourtermijn

Wat langer nodig om te beslissen? Je bestelling mag tot 100 dagen ongedragen retour – kosteloos natuurlijk.

Betaal achteraf met Klarna

Betaal tot 14 dagen achteraf met Klarna. Eenvoudig met één klik!

SOS: Opgezwollen Voeten Door Warmte

SOS: Opgezwollen Voeten Door Warmte
Heb jij bij hogere temperaturen last van opgezwollen voeten? Hier lees je de oorzaak en wat je eraan kunt doen.

Heerlijk die zomerse temperaturen! De zwierige zomerjurkjes en luchtige open schoenen mogen weer uit de kast gehaald worden. De zomer is ontzettend fijn, maar je kunt ook last hebben van de hitte en van opgezwollen voeten. Niet wat je wilt! Hier lees je wat de oorzaak is en hoe je het kunt voorkomen.

Waarom zijn mijn voeten opgezwollen wanneer het warm is?

Maak je klaar voor een medisch lesje. Al eens gehoord van oedeem? Oedeem is een ander woord voor vochtophoping die naar beneden zakt, wanneer je bloedvaten het bloed niet meer goed kunnen afvoeren naar je hart. Dit kan er dus voor zorgen dat jouw voeten opgezwollen raken. Het zit zo: met het warme weer gaan je bloedvaten uitzetten waardoor er ook vanzelf meer bloed door stroomt. Het probleem is dat het een stuk lastiger is om al dat bloed ook weer af te voeren. Door de druk op de aderen wordt er vocht door de wanden van je kleinere bloedvaten geduwd. Dit zorgt er dan uiteindelijk weer voor dat je last krijgt van opgezwollen voeten, enkels en soms zelfs benen wanneer je lang wandelt of juist veel zit.

Opgezwollen voeten kun je ook krijgen wanneer het warm is. Hierdoor kunnen je voeten ook opzwellen, omdat je lichaam de warmte niet kwijt kan. Dit is niet iets om je zorgen over te maken, dit is meestal de volgende dag weer weg.

Verschil tussen oedeem en opgezwollen voeten

Oedeem en opgezwollen voeten lijken veel op elkaar, maar zijn dus wel iets anders. Oedeem is iets waarmee je beter wel even langs de huisarts kunt gaan. Denk je dat je oedeem hebt? Dit kun je snel en makkelijk testen: Druk je vinger stevig in de huid en haal deze na een paar seconden weg. Als je nog steeds een putje in je voet ziet, houd je vocht vast en kan er dus sprake zijn van oedeem. Zie je geen putje, dan zijn het opgezwollen voeten.

Hoe weet ik dat ik opgezwollen voeten heb?

Vaak merk je dit wanneer je schoenen krapper zitten. Door het vocht in je voeten worden ze automatisch groter en kunnen je schoenen dus knellen, ouch! Niet alleen je voeten kunnen opzwellen door hitte maar ook je enkels en benen kunnen opzetten bij warm weer.

Hoe voorkom je opgezwollen voeten?

Voorkomen is beter dan genezen, daarom heb ik een aantal tips voor je om het te voorkomen:

Tip 1: Drink genoeg water

Water drinken als je voeten opgezwollen zijn is zeker een goed idee. Klinkt misschien raar want je voeten zijn juist zo opgezwollen door vocht, maar door water te drinken moet je automatisch vaker naar het toilet en dat zorgt ervoor dat de afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Mocht je niet zo van het water zijn, is groene thee ook een optie.

Tip 2: Maak een ommetje

Wandelen doen we sinds de lockdown steeds vaker. Als je snel last hebt van opgezwollen voeten is het hartstikke goed om een rondje te wandelen. Beweging zorgt überhaupt voor een betere stofwisseling, bloedcirculatie en een beter vochthuishouding. Je voelt 'm al aankomen: Doordat je een betere vochthuishouding hebt, heb je dus ook minder snel last van vocht in de voeten.

Tip 3: Let op wat je eet

Opgezwollen voeten kun je ook tegengaan met bepaald eten. Voorbeelden hiervan zijn: bleekselderij, peterselie, knoflook, asperges, rode bietjes, spruiten, mierikswortel, brandnetelthee, rooibosthee en appelazijn. Verder is het niet verstandig om al te veel zout te eten, want zout houdt juist vocht vast. En dat is nou net niet wat je wilt.

Mijn schoenentips voor de warmere dagen:

 

Hopelijk heb je wat aan de tips en ga je een mooie zomer zonder opgezwollen voeten tegemoet. Mocht je ook nog op zoek zijn naar andere tips, lees dan vooral ook eens onze andere blogs.

Lees ook: Verzorg je voeten in 6 stappen

Lees ook: Nieuwe schoenen inlopen doe je zo

Lees ook: Welke zonnebril past bij mij?

De afgelopen maanden zijn we bij Omoda met iets heel bijzonders bezig geweest. We staan aan de rand van een grote volgende stap en kunnen niet wachten om dit met jullie te delen en te vieren. Tot die tijd delen we vanaf 2 augustus iedere maandag en donderdag nieuwe hints van ons geheime project. Kun jij raden wat Omoda’s grote stap gaat zijn? Houd Instagram goed in de gaten en stay tuned

Volg ons op Instagram