Shoe hacks met Anna Nooshin

Shoe hacks met Anna Nooshin
Op zoek naar makkelijke schoenen-hacks? Mooi, want hier vind je alle tips en trucs die je nodig hebt.

Samen met Anna Nooshin brengen we de handigste shoe hacks en tips voor je in kaart. Wil je het met je eigen ogen zien? Dat kan, abonneer je dan op het YouTube-kanaal van Omoda.

1. Wat doe je als een schoen knelt?

 Goed inlopen met een lauwwarme natte sok, dat zorgt ervoor dat het leer ruimer wordt op de punten waar het knelt. Dit doe je natuurlijk bij voorkeur thuis. Dit effect krijg je ook als je (op gepaste afstand) het knelpunt op je schoon föhnt.

2. Hoe voorkom je blaren?

Spuit deodorant op je voeten óf gebruik ter preventie blarenpleisters op de gevoelige delen van je voet. Zie je dit niet zitten? Dan verwijzen we je graag door naar de collectie van UGG.

3. De anti-slip-tip:

Als je uit je pump of laarzen glipt, dan spuit je haarlak op de onderkant van je voet. Niet in je schoen, want dat kan het materiaal aantasten. Dit zorgt voor een plakkerig effect, waardoor je schoen beter blijft zitten. Heb je last van een gladde zool? Schuur de onderkant van je schoen op met schuurpapier met een grove korrel. Heb je direct meer grip op de ondergrond. Natuurlijk niet uitproberen op schoenen die je nog retour stuurt.4. Schoenen schoonmaken en beschermen, dat doe je zo:

Spuit ze in met een Nano-spray of de Carbon Pro-spray van Collonil om te beschermen. Hier pas je de regel van 30 toe: vanaf 30 centimeter sprayen, 30 minuten in laten trekken en na 30 dagen herhalen. Vieze schoenen? Dan maak je ze schoon met babydoekjes, die werken niet alleen reinigend maar geven ook bescherming. Wel even kijken of het materiaal van je schoen dit aankan, dus probeer eerst even uit op een plekje aan de binnenkant uit het zicht.

5. Witte sneakers wit houden?

Je maakt ze eerst schoon met babydoekjes en daarna ga je aan de slag met Sneaker White. Dit maakt je gladleren sneakers én sneakers van textiel weer spierwit.

6. Pijn als je op hakken loopt?

Hier heb je meer opties. Ga voor het modellentrucje en tape je derde en vierde teen aan elkaar, dit ontlast de zenuw. En zorg vooral dat je high heels niet te klein zijn. Ook zo’n slimme, zorg dat je een plat paar schoenen achter de hand hebt voor de wandeling.

7. Nog wat extra tips:

Door je voeten over een tennisbal te rollen raak je sneller van het vermoeide gevoel in je voeten af. En stiekem toch een blaar? Geef ze een kamilletheebad, even vijftien minuten pootjebaden. Die theezakjes zijn trouwens multifunctioneel, want droog nemen ze ook de geur in je schoenen op. En last but not least: piepen je sneakers? Strooi wat babypoeder in je schoenen. Dit zou zomaar eens de oplossing kunnen zijn voor die eindeloze irritaties. 

8. niet vergeten:

Probeer natuurlijk altijd eerst op een stukje uit het zicht uit of je schoenen geschikt zijn voor een behandeling. Omoda en Anna zijn niet aansprakelijk voor schade aan je schoenen. Weet je het niet helemaal zeker? Neem dan contact op met onze Klantenservice. Zij geven je graag advies. 

shop ook: 
[damesschoenen online kopen]            [online accessoires kopen]