Poezelige voeten

Poezelige voeten
Met het zand nog tussen de tenen is de vakantie voor bijna iedereen voorbij. Terug, hooggehakt op de werkvloer. Een DIY om met uitgeruste en verzorgde voeten je dag te starten.

Ja… die hakken! Om dan maar eventjes niet te beginnen over die leuke schoenen waarbij je kleine teen aan het einde van de dag niet meer stopt met tintelen. Kortom: Onze voeten verdienen zo nu en dan wel een ‘special treatment’. Iets extra’s. Gewoon, omdat we elke dag opnieuw zoveel van ze vragen.

Klaar voor de start?

Eenvoudiger dan je misschien denkt, waan je je thuis in jouw eigen voet spa. Daarom verklap ik met alle liefde deze DIY. Allereerst even langs de groenteboer. Huh, groenteboer? Ja, de groenteboer. Een doosje verse aardbeien en een citroen is bijna alles wat je nodig hebt. Nu nog een olie naar wens. Een bad- of doucheolie uit je kast is prima. Heb je dat niet, schaf dan een verzorgende huidolie naar keus aan. Dit zorgt ervoor dat de huid comfortabel en zacht aanvoelt.

Sit back and relax

De aardbeien bezitten een magisch stofje voor onze voeten en scrubben de dode huidcellen eraf. Het citroensap neemt de cooling-down voor rekening. Vul een teil met voldoende handwarm water om beide voeten in onder te kunnen dompelen. Leg een handdoek klaar en pak een mengschaaltje. Ontkroon de aardbeien (5 tot 10 stuks) en prak deze samen met het sap van 1 uitgeknepen citroen tot een mengsel. Meng het tot slot met een aantal eetlepels olie. Houd hiervoor 1 eetlepel per aardbei aan. Masseer het mengsel in op je voeten en laat het een kwartiertje tot een half uur intrekken. Vervolgens de voeten in de teil wassen en daarna deppend afdrogen. Poezelig zacht, uitgerust en verzorgd. Klaar voor een nieuwe week, en nieuwe schoenen?

Hierbij mijn zes favourites:

shop:

[Nieuwe collectie]              [De leukste collectie pumps bij Omoda]