Kies zelf je bezorgmoment
Gratis verzending* en retour
21 winkels in Nederland
Meer dan 8000 schoenen
Inklappen
Kies zelf je bezorgmoment

Kies uit meerdere bezorgopties en -momenten. Dan weet je zeker dat je thuis bent.

Gratis verzending* en retour

Gratis verzending vanaf EUR 50,- of altijd gratis met een account. Retourneren is altijd gratis.

21 winkels in Nederland

Die ene schoen liever eerst in het echt zien en passen? Kom langs in één van onze winkels!

Meer dan 8000 schoenen

Ontdek ons grote assortiment met meer dan 250 topmerken

Nieuw bij Omoda: Scotch & Soda

Nieuw bij Omoda: Scotch & Soda
Alles over de eerste schoenencollectie van dit fijne Amsterdamse merk.

Goed nieuws voor de liefhebbers van Scotch & Soda en Maison Scotch: ze hebben nu ook schoenen! Waar er voorheen hier en daar wel eens wat modellen werden uitgebracht, is het aankomende lente-/zomerseizoen hét startschot van een heuse collectie schoenen voor dames en heren. De inspiratie voor deze collectie is ‘The house of perfect strangers’, een denkbeeldig vakantieoord met heel veel verschillende uitzichten. Het gevoel van een lome, warme zomer op een idyllische plek, maar dan in de vorm van schoenen. Ga je mee op reis?

Scotch & Soda footwear

First things first, de schoenen. De eerste schoenencollectie van Scotch & Soda is breed, met veel verschillende modellen en printjes. De schoenen hebben overduidelijk die herkenbare Scotch & Soda-handtekening; kleurrijk en eclectisch. Een speels en tikkeltje chaotisch geheel dat zichtbaar met liefde bijeen is gebracht door professionele schatzoekers. Bij Scotch & Soda is het een bonte verzameling van heerlijke mismatches: prints, patronen en culturele invloeden, alles gaat door elkaar. Een clash tussen oud en nieuw, exotisch en modern, over de top en basic. En daardoor allesbehalve saai.

Ook de schoenencollectie is een combinatie van onverwachte materialen, patronen en details. Bij Omoda hebben we ons oog laten vallen op de loafers, instappers en sneakers. Hoogwaardig leer en suède gemixt met kurk en afgewerkt met bijzondere details als een gouden kikkertje op de schoen of een lieve boodschap op de zool. Schoenen met een vintage look en feel, maar dan in een nieuw jasje. Of, zoals ze bij Scotch & Soda zeggen, vintage meets now

The house of perfect strangers

De inspiratie voor zowel de kleding- als schoenencollectie voor Spring/Summer 2019 komt van de perfecte vakantie back in 1976. Het designteam van Scotch & Soda, onder leiding van creative director Marlou van Engelen, bedacht ‘The house of perfect strangers’. Een denkbeeldig vakantieverblijf waar ieder vertrek een eigen, uniek uitzicht heeft op een zomers tafereel. Zo is er een kamer waar je landinwaarts kijkt naar een dromerig stadje, een vertrek dat uitkijkt op een paradijselijke tuin en een kamer met uitzicht op het ultieme vakantie-ingrediënt, het strand. Ieder uitzicht is uniek, maar ze zijn allemaal even wijds en divers. Een mooie metafoor voor hoe Scotch & Soda als merk is. Iedere collectie, ieder onderdeel is uniek, maar verbonden door één gemene deler: verzameld van over de hele wereld, samengebracht in Amsterdam.

De inspiratie van Scotch & Soda voor de nieuwe zomercollectie. Linksonder zie je het designhart van Scotch & Soda aan de Amsterdamse Keizersgracht.

Amsterdamse ontdekkingsreizigers

Ja, want bij een merk met zo’n internationale allure zou je bijna vergeten dat het hier om een oer-Hollands merk gaat. Bij Scotch & Soda hebben we te maken met wereldburgers met Amsterdamse roots. Het merk werd opgericht in 1985 als kledingmerk voor mannen. In 2002 onderging het een rebranding en in 2010 zag Maison Scotch het levenslicht, de kledinglijn voor vrouwen. Inmiddels maakt Scotch & Soda ook kinderkleding en accessoires en heeft het wereldwijd meer dan 200 winkels en 8.000 verkooppunten.

De collecties van Scotch & Soda hebben allemaal een thema, een stukje van de wereld waar de inspiratie vandaan komt. Denk aan de Noordpool, de jungle of de woestijn. Het creatieve ontwerpteam gaat hiermee aan de slag en verzamelt alle mogelijke schatten die bijdragen aan het concept, van lapjes stof tot gedichten. Nieuwsgierigheid ligt ten grondslag aan iedere creatie, en dat zie je.

Volgens het merk zelf komt die nieuwsgierigheid voort uit de Amsterdamse roots. Amsterdam, van oudsher een belangrijke havenstad, is al sinds jaar en dag een samenkom van culturen waar de mensen zichzelf, of in andermans ogen anders, durven te zijn. De perfecte basis voor een creatief merk als Scotch & Soda. Nog steeds, want al het verzamelen en bijeenbrengen gebeurt nog steeds in Amsterdam, en wel aan de Keizersgracht. Daar staat op nummer 22 het designhart van het merk, een voormalige kerk, die daarom als bijnaam ‘the Church’ draagt. Over bijzondere details gesproken, als eerbetaan aan dit creatieve bolwerk is een afdruk van ‘the Church’ zelfs in de zool van een van de herenschoenen van deze collectie gedrukt.

Samen sterker

Voor dit nieuwe schoenenavontuur is Scotch & Soda een langdurige samenwerking met HS Footwear aangegaan, een Duitse schoenenproducent met veel ervaring. Zij hebben de expertise op het gebied van schoenen maken en weten dit feilloos uit te voeren volgens de creatieve ideeën van Scotch. ‘Inspired by the world, curated by Amsterdam’, zeggen zij zelf. Een perfecte match vinden wij.

De nieuwe collectie van Scotch & Soda is binnen, zowel de dames- als herenschoenen. Ben jij net zo enthousiast geworden als wij over de eerste schoenencollectie van dit fijne Amsterdamse merk? Bekijk ze dan online of kom langs in een van onze winkels om de schoenen in reallife te bekijken.

Bekijk Scotch & Soda                               Vind een winkel bij jou in de buurt