Ik ga op citytrip en ik neem mee

Ik ga op citytrip en ik neem mee
De stijl van Nadine - wat stopt zij in haar koffer en wat staat er op haar zomerwishlist?

In ‘De stijl van…’ vragen we Omoda-medewerkers het fashionable hemd van het lijf over hun stijl, persoonlijke fashiontips en favoriete items. Voor deze zomereditie vroegen we vijf medewerkers wat hun favoriete vakantie is en wat ze meenemen in hun zorgvuldig ingepakte koffer. Deze keer gaan we op citytrip met Nadine (17), verkoopmedewerkster bij Omoda Goes in de weekenden en vakanties. Droom even helemaal weg naar onder andere Parijs en Lissabon. 

“Toen ik vroeger met mijn ouders op vakantie was wilde ik het liefst alle stadjes in de buurt bezoeken, luieren bij het zwembad was toen al niks voor mij”, vertelt Nadine trots. Ze neemt je voor even mee op haar all-time-favourite vakantie en geeft de beste tips over welke schoenen perfect bij deze vakantie passen. 

Wat maakt deze vakantie jouw favoriet? 

“Ik ben niet iemand die een hele vakantie lang op het strand kan liggen. Ik vind het veel leuker om eropuit te gaan en de omgeving te ontdekken. Wat ik zo ideaal vind aan een citytrip: je kiest een leuke stad uit en je bent er zeker van dat je paar dagen zoet bent met het bezoeken van alle bezienswaardigheden. Daarnaast houd ik heel erg van lekker eten en in een grote stad zijn er altijd wel nieuwe dingen te proeven.

Het tofst vind ik dat je heel veel verschillende dingen kan doen. Van de geschiedenis ontdekken tot shoppen tot neerploffen op een leuk terrasje. Ik zoek altijd een stad uit waarvan ik weet dat er zowel in als rondom de stad genoeg te doen is. Vorige maand was ik in Brussel en ben ik de hele stad doorgelopen op zoek naar Manneke Pis. Dan sta ik daar misschien vijf minuten, maar dan heb ik het toch maar mooi gezien.” 

Sandaal: Via Vai

“Deze zomer ga ik naar Lissabon. Lissabon heeft behalve een prachtige binnenstad ook een mooie omgeving met verschillende strandjes. Dat ik een citytrip boven een strandvakantie verkies betekent niet dat ik het niet lekker vind om een dag een strandje op te zoeken en even te luieren.” 

Sandaal: Via Vai

“Mijn laatste citytrip was naar Parijs. Het leuke hieraan was dat ik met een grote groep vriendinnen was. Niks is leuker dan zo’n ervaring te delen met je vrienden. We hebben met z'n allen alles bezocht wat Parijs te bieden heeft, zo'n trip met vriendinnen zou ik zeker nog eens over doen.” 

Wat voor schoenen neem je mee op vakantie? 

“Wanneer je in de zomer een citytrip gaat doen weet je dat je last kan krijgen van de hitte. Daarom is het een must om hier rekening mee te houden als je schoenen inpakt. Wanneer je een dag door een stad aan het lopen bent is het fijn om schoenen mee te hebben waar je het de hele dag op vol kunt houden. Dan is een goede sandaal ideaal, want die houdt je voeten lekker luchtig. Mijn grootste favoriet uit mijn selectie is toch wel de sandaal van Notre-V met een iets verhoogde zool. Naast dat deze er superleuk uitziet, kun je er ook zeker meerdere dagen op rondslenteren.

Sandaal: Notre-V

Ik combineer ze gemakkelijk met mijn jurkjes, rokjes en shorts deze zomer. Ik loop het liefst het hele jaar op dit soort sandalen, omdat ze mooi zijn én heel comfortabel lopen. Zo hoef je niet halverwege de vakantie te switchen naar wandelschoenen. Neem dus schoenen mee die jij lekker vindt lopen en multi-inzetbaar zijn.”

Sandaal: Notre-V

“Ik let bij het kopen van schoenen vooral op het uiterlijk en de kwaliteit van de schoenen. Minder of ze perfect zitten, maar mijn filosofie is dan ook 'ik loop ze nog wel in'.” 

Hoe zou je jouw stijl omschrijven? 

“Mijn stijl is eigenlijk best wel divers. Het grootste gedeelte van de tijd draag ik broeken met een leuke blouse of top en dit combineer ik met een paar gave sneakers of mijn Dr. Martens. Naast deze optie vind ik het leuk om af en toe een meer eyecatching look te dragen met een rokje of jurkje met daaronder laarsjes of loafers. Ik heb dus een best veelzijdige kledingstijl. Ik ben daar heel blij mee, want dat betekent veel om af te wisselen en combineren met verschillende items. Ik ontdek soms een nieuwe outfit uit kleding die ik al jaren heb. Dat is top, want dan voelt het alsof je nieuwe kleding hebt.” 

Sandaal: Via Vai

“Ik vind schoenen erg belangrijk. Ik betrap mezelf er steeds vaker op dat ik let op de schoenen van anderen. Wanneer iemand een hele toffe outfit aanheeft, maar de schoenen naar mijn mening de outfit naar beneden halen, doordat ze niet helemaal lekker matchen of heel vies of kapot zijn, vind ik dat zo zonde dat ik heel erg de neiging heb om op die persoon af te stappen. Tot nu toe heb ik mezelf altijd ingehouden.” 

Sandaal: Via Vai

“Tijdens een citytrip heb ik het liefst een kleine tas bij me. Ik vind het in de zomer vaak veel te warm om te gaan sjouwen met een grote tas. Een klein schoudertasje waar mijn telefoon en pasjes in kunnen is voor mij alles wat ik nodig heb. Een onmisbare accessoire tijdens een citytrip is een zonnebril. Ik kan helemaal niet tegen fel licht, dus ik heb altijd een zonnebril bij me. Wat ik ook altijd leuk vind als accessoire zijn kleine armbandjes of een leuk enkelbandje, dit legt soms extra de nadruk op je mooie zomerse tan!” 

Sandalen: Via Vai | Tas: Fred de la Bretoniere

Trends komen en gaan, wat heb jij voor komend seizoen op jouw wishlist staan? 

En of ik een wishlist heb! Voor volgend seizoen is de city western-trend echt he-le-maal mijn ding. Ik kijk stiekem dus al een beetje uit naar de herfst en alle leuke cowboylaarsjes die eraan gaan komen.” 

De zomerwishlist van Nadine:

 

Nadine heeft duidelijk veel kennis wat betreft schoenen en citytrips. Ze is heel enthousiast over haar zomerwishlist maar ook minstens zo nieuwsgierig naar de nieuwe collectie van aankomend seizoen. Ben je nieuwsgierig naar de zomerwishlists en vakanties van andere collega's? Lees dan lekker verder: 

Ik ga op zonvakantie en ik neem mee    Ik ga op actieve gezinsvakantie en ik neem mee