Ik ga op actieve gezinsvakantie en ik neem mee

Ik ga op actieve gezinsvakantie en ik neem mee
De stijl van Dirk - wat stopt hij in zijn koffer en wat staat er op zijn zomerwishlist?

In ‘De stijl van…’ vragen we Omoda-medewerkers het fashionable hemd van het lijf over hun stijl, persoonlijke fashiontips en favoriete items. Voor deze zomereditie vroegen we vijf medewerkers wat hun favoriete vakantie is en wat ze meenemen in hun zorgvuldig ingepakte koffer. Today’s topic: de actieve gezinsvakantie van Dirk (38), magazijnmedewerker bij Omoda. 

Familyman Dirk is trotse vader van twee zoons en sinds een jaar medewerker in het distributiecentrum van Omoda. Daarvoor heeft hij jaren op cruiseschepen gewerkt waardoor hij de hele wereld heeft gezien. Sinds hij bij Omoda werkt heeft hij meer tijd om met zijn gezin op vakantie te gaan. Hij gaat het liefst op een actieve vakantie waarbij zijn zoons al hun energie kwijtkunnen en hij ze van alles bijbrengt over het land waar ze naartoe gaan. Hij heeft zo’n beetje elk land wel gezien, dus boeiende, leerzame verhalen vertellen kan hij als geen ander. 

Waarom is deze vakantie jouw favoriet? 

“Ik heb hele actieve, bewegelijke kinderen. Rustige vakanties zitten er dus niet in en dat is maar goed ook, want stilzitten is niks voor mij. Actieve vakanties zijn altijd al mijn favoriet geweest, maar sinds ik kinderen heb vind ik op zo’n vakantie gaan nóg leuker. Ik wil mijn kids meegeven dat vakantie niet alleen maar lekker luieren is, maar dat je ook veel dingen kunt leren. Door al mijn verhalen over het varen en reizen met ze te delen zijn de jongens steeds avontuurlijker en nieuwsgieriger aan het worden.” 

“Dit jaar gaan we naar Duitsland. Ik wil mijn kinderen een andere kant van Duitsland laten zien dan de inmiddels ingeburgerde versie die hier in Zeeland op de weg rijdt. We gaan onder andere de grootste waterval van Europa bezoeken, we gaan het Zwarte Woud in en we willen traditionele huisjes en kasteeltjes bekijken. Duitsland heeft zelfs nog oude boemeltreintjes rondrijden waarvan ik nu al weet dat mijn kinderen die geweldig gaan vinden."

"We duiken echt het ouderwetse Duitsland in met de blokhutten en de koekoeksklokken. In het Zwarte Woud staat een groot huis waar deze worden gemaakt dus daar willen we ook zeker naartoe. Ik moet alleen nog wel even uitzoeken waar dit ook alweer is, want vroeger reed de tourbus mij er naartoe maar nu moet ik het zelf doen, haha.” 

Wat voor schoenen neem je mee op vakantie? 

“Goede schoenen vind ik superbelangrijk, want ik krijg snel last van mijn voeten. Hoeveel schoenen ik per seizoen koop? Geen idee. Het heeft eigenlijk niks te maken met het seizoen. Als ik nieuwe nodig heb, koop ik nieuwe. Zo simpel is het. Met actieve kinderen zijn makkelijke, vlotte schoenen het beste.” 

"Naast makkelijke schoenen is een handige tas ook van belang op deze vakantie. Ik kies altijd voor een praktische rugtas die mijn kinderen zelf kunnen dragen, want dat vinden ze helemaal geweldig. Zo'n tas is heel handig met dagjes weg en heeft een pluspuntje voor mij: ik hoef niet de hele dag met een enorme tas te slepen."

Hoe zou je jouw stijl omschrijven? 

“Mijn kledingstijl omschrijf ik als luchtig, casual en sportief, maar wel netjes. Simpelweg omdat dit lekker zit. Mijn stijl is wel veranderd sinds ik bij Omoda werk, want ik houd sindsdien meer rekening met de mode van het moment. Bijvoorbeeld de sneakers van Mazzeltov: dit zijn net uitziende sneakers en deze draag ik onder een luchtige pantalon."

"Op die manier kleedde ik me ook tijdens mijn werk op de cruiseschepen: netjes en casual bij elkaar. Een pantalon met daarop een T-shirt en een colbertje. Een paar zwarte sneakers eronder en ik ben er helemaal klaar voor. Zodra we ergens aagelegd waren moest ik lekker relaxed door het centrum kunnen lopen zonder moeilijk te hoeven doen met nette schoenen met een hakje. Die bewaarde ik wel voor tijdens het werk.”

“Mijn favoriete schoenen zijn de meerkleurige sneakers van Verton. Het leukste hieraan vind ik de lichte kleur zonder dat ze al te besmettelijk zijn. Lekker zomers! Ik combineer ze met luchtige, sportieve kleding omdat ik deze sneakers goed bij zomerse kleding vind passen.” 

Trends komen en gaan, wat heb jij voor komend seizoen op jouw wishlist staan? 

“Als het gaat om trends ben ik heel makkelijk: ik houd niet van uitbundig en opvallend. Ik ben ook niet heel trendgevoelig. Ik koop schoenen omdat ik ze gewoonweg leuk vind en lekker vind zitten. Mijn motto als het gaat om trends: ‘Speel erop in, maar blijf wel jezelf’.” 

De zomerwishlist van Dirk en Jurriaan:

De vakantieselectie van Dirk voor zichzelf en de kleine Jurriaan zijn casual en sportief tegelijk. De lichte kleuren die overal in terugkomen maken de wishlist lekker zomers. Zijn kinderen zijn alles voor Dirk en hij sluit dan ook het gesprek vol trots af met het heugelijke nieuws dat er een derde onderweg is!