Even over sneakers

Even over sneakers
Al enkele seizoenen is de sneaker hot. Ook deze lente en zomer zit je weer gebakken met een paar sportievelingen. Lees verder en leer meer over de sneaker.

Jaren ’70

Waar de sneaker er nu voor jan en alleman is, stond die in de jaren ’70 van vorige eeuw vooral symbool voor de hiphopcultuur. Met name in New York droegen B-Boys deze schoenen tijdens breakdance-battles én daarbuiten. Nike en Adidas, vooral de Stan Smiths, verkregen gaandeweg een cultstatus en werden in de jaren ’90 zelfs een statussymbool.

Collectors item

Sneakers werden een collectors item. Vooral limited editions werden, en zijn nog steeds, erg gewild bij sneakerverzamelaars, de sneakerheads. Naast het bling-bling van de hiphop kwam ook de subcultuur van de skaters, voortvloeiend uit het surfwereldje, op. De sneakers van Vans en de All Stars van Converse werden daardoor ongekend populair.

Modehuizen

Ook de modehuizen omarmden de sneaker. Zo ontwierp Giuseppe Zanotti samen met zanger/rapper Kayne West prachtpaartjes en hielp Adidas de Belgische modeontwerper Raf Simons met een sportieve schoenenlijn. Ook Chanel en Dior integreerden de sneaker in hun haute couture-shows.

De sneaker was, is en blijft ongekend populair. Ook altijd op zoek naar een nieuw, nog gaver paar? Laat je dan hier inspireren:

shop:

SNEAKERS