Easy packing

Easy packing
Of je nu een paar dagen of een hele week op vakantie gaat, dat maakt niet uit. Inpakken is altijd een heel gedoe. Met een beetje planning en deze simpele inpaktips, stop je alleen in je koffer wat je echt nodig hebt.

Maak een dag-bij-dag planning

Teveel meenemen is een veel voorkomende beginnersfout. Een hele dure fout zelfs want je gratis handbagage verandert ineens in een ingecheckte koffer van 25 euro. Onthoud dat er ook wasserettes bestaan, of je koopt gewoon een goedkoop shirt op je bestemming om je minder inpakken te compenseren. En als je koffer openbarst zodra je op je plek van bestemming bent, hoe ga je al die souvenirs dan mee terug nemen?

 • Maak je moeder trots en pak voldoende schone sokken en schoon ondergoed in.
 • Pak twee shirts en jurken minder in dan het totaal aantal dagen van je reis. Draag dezelfde outfit op de terugvlucht als op de heenvlucht, scheelt weer twee dagen extra kleding,
 • Pak een broek in voor elke twee dagen.
 • Wat betreft schoenen; twee paar casual schoenen (bijvoorbeeld sandalen en sneakers/espadrilles/slippers) en een paar nette schoenen (bijvoorbeeld sandalen met hak).
 • Ook al gaan je toiletartikelen niet in een plastic zak door de douane heen, probeer toch zoveel mogelijk in travelsize in te pakken. Scheelt weer ruimte.

Doe een weersvoorspelling

Eigenlijk hoeven we dit natuurlijk niet te zeggen, maar check altijd het weer voordat je vertrekt. Er is namelijk een wezenlijk verschil tussen 40 graden met een strakblauwe lucht en 40 graden met regen.

Rollen of vouwen

Als je eenmaal weet welke spullen je meeneemt, begint de uitdaging: het allemaal in je koffer krijgen. Dat kan op twee verschillende manieren: rollen of vouwen. Kleding die je opvouwt kreukt minder snel, maar neemt wel meer ruimte in. Andersom zal kleding die je niet goed oprolt wel sneller kreuken. Het beste is dan ook om beide methodes te gebruiken. Zachte materialen die niet snel zullen kreuken, zoals katoen en wol, kun je zonder problemen oprollen. Overhemden, blouses en jurken van gesteven stof kun je juist beter opvouwen.

Aan de slag

De beste inpak-manier:

 • Leg je koffer plat en helemaal open op de grond.
 • Stop zoveel mogelijk sokken en ondergoed in je schoenen. Zet je schoenen op de bodem van de koffer.
 • Pak daarop de zwaardere items in die je oprolt, zoals jeans en truien. Rol ze zo strak mogelijk op, dit bespaart ruimte en zorgt ervoor dat ze niet losgaan.
 • Als je breekbare bagage mee wilt nemen, die je niet kan meenemen als handbagage, leg deze dan in het midden van de koffer bovenop de zwaardere items.
 • De volgende laag bestaat uit lichtere opgerolde item, zoals t-shirts en topjes. Ook hier geldt, lekker strak inpakken.
 • Bovenop leg je de gevouwen items. Zo kreuken ze het minst en hang je ze bij aankomst meteen op.
 • Bijkomende lichtgewicht items zoals riemen en sokken kun je in de overgebleven hoeken of gaten van de koffer plaatsen.
 • Stop je toilettas er als laatste in. Sluit je koffer en je bent ready to go!

Een laatste tip; neem voor de terugweg vacuumzakken mee. Deze reduceren het volume van je koffer met 80% door de kleding in de zak vacuum te trekken. Want wat maakt het uit of je kleding gekreukt de was in gaat. Zo heb je lekker veel ruimte over om extra souvenirs, cadeaus etc. mee te nemen.

Bon voyage!

SHOP OOK:

[Damesschoenen]