De stijl van Solane

De stijl van Solane
Maak kennis met haar kledingstijl, schoenenliefde en favoriete outfits.

“Hoeveel schoenen heb jij wel niet?”. Een vraag die elke Omoda-medewerker gesteld krijgt. Logisch, want we moeten toegeven, stiekem hebben we allemaal wel een (lichte) schoenenverslaving. In de 'De stijl van'-rubriek vertellen onze medewerkers over hun kledingstijl, doen ze een boekje open over hun band met schoenen en vertellen ze over hun koopgedrag inclusief het aantal paar dat ze in hun kast hebben staan. Dit keer is het de beurt aan Solane.

Solane 

“Ik ben Solane, 16 jaar en werk nu een jaartje bij Omoda Zierikzee als verkoopadviseur en magazijnmedewerker. Ik ga nog naar school en dat is maar beter ook. Als ik fulltime in de winkel zou werken, zou ik elke dag nieuwe schoenen willen kopen.”

Outfit: Zara | sneakers: Ted Baker

Hoe omschrijf je jouw kledingstijl?

“Ik vind het heel erg leuk om met kleding bezig te zijn en zou mijn stijl dan ook omschrijven als eigen en uitgesproken. De trends neem ik nooit klakkeloos over omdat ze in de mode zijn. Voel ik me er niet prettig bij? Dan doe ik er niet aan mee. Mijn stijl herken je aan veel prints en kleuren die ik – in tegenstelling tot vele anderen – juist graag met elkaar combineer om mijn eigen looks te creëren. Het is voor mij een sport om outfits samen te stellen die niemand anders draagt. Daarnaast wil ik iedereen uitdagen wat meer vrolijkheid in zijn of haar kast toe te voegen. Wees niet bang voor prints of felle kleuren. Ga voor een basic top of broek als basis, dan mag je verder best wel wat uitpakken. Zet de eerste stap dit seizoen met een slangenprint zou ik zeggen."

Wat betekenen schoenen voor jou?

“Schoenen zijn voor mij belangrijk. Samen met je kleding bepalen ze een groot deel van je uitstraling en je kunt er goed je persoonlijkheid en stemming mee uiten. Het is dan ook heel leuk om met een bepaalde schoen je outfit een andere twist te geven. Zo voeg ik altijd een kleur of een print toe aan mijn outfit. Is het niet een kledingstuk, dan zeker wel een opvallende schoen. Eyecatchers zijn namelijk echt mijn ding, zeker op het gebied van schoenen en sieraden. De sneaker is by far mijn lievelingsschoen en Nubikk mijn favoriete merk.

Outfit: Zara | sneakers: Omoda

Koop je veel schoenen en hoeveel heb je er nu?

"Ik heb 9 paar schoenen in mijn kast staan, voornamelijk sneakers. Voordat ik bij Omoda werkte, kocht ik niet veel schoenen. Maar sinds afgelopen jaar gaan er ieder seizoen wel 2 of 3 paar mee naar huis en probeer ik er ook nog eentje in de Sale te scoren. Als ik nieuwe schoenen koop, vind ik het belangrijk dat ze goed te combineren zijn met de kleding die ik al in mijn kast heb hangen. Uit ervaring is gebleken dat ik ze anders uiteindelijk toch niet vaak aantrek en dat vind ik superzonde. Mijn tip is dan ook om tijdens het passen van schoenen niet alleen te kijken of hij lekker zit en mooi staat, maar om ook in je hoofd alvast wat setjes te maken met kleding uit je kast. Weet ik er minimaal 3 te verzinnen? Dan is het een winnaar.”

 

Ben je ook fan van Solane haar stijl of ben je door haar geïnspireerd? Check de schoenen die bij haar stijl passen: 

 

bekijk alle schoenen met print  bekijk alle schoenen met kleur