5x stijltips by Danie Bles

5x stijltips by Danie Bles
Is jouw garderobe toe aan een flinke voorjaarsschoonmaak of sla je de plank vaker mis dan je lief is? Danie Bles zorgt normaal voor de magic in de outfits van onze BN’ers, maar nu helpt ze jou. Alles over wat je wel of niet moet doen, hebben en dragen.

SlippersSlippers1. Sorteer & selecteer

“Zorg dat je weet wat je nodig hebt, vóórdat je gaat shoppen. Bij IKEA verkopen ze handige kledingrekken. Gooi die kast leeg en hang alles soort bij soort aan het rek. Heb je vijf leren jasjes of drie keer een witte blouse? Dan zijn er altijd één of twee die je het liefst draagt. De rest verkoop je en met de opbrengst zoek je iets wat je mist. Iedereen heeft een item waar je altijd van denkt: dat moet ik nog hebben. Om je garderobe op orde te hebben moet je juist dingen opruimen, het aan een goed doel geven of ruilen.”

2. Mix & match

“Draag nooit alleen de laatste collectie, maar maak een mix met vintage of iets van een vorig seizoen. Dan ben je altijd uniek en heeft niemand wat jij draagt. Ik geloof niet in een outfit van één merk, ieder merk is goed in iets anders. Zo heeft Minnetonka voor mij de beste moccasins, maar zijn Dr. Martens de perfecte festival boots.”

3. Don't push it

“Een goede outfit maak je met perfecte accessoires. Begin met de schoenen, een tas en een riempje. Daarna komen de oorbellen en sjaals. Het gaat om de kunst van het weglaten. Doseer alles en doe het rustig aan, ook haar en make-up. Als iets voor afleiding zorgt in een look, dan is het teveel. Ga niet voor én, én, én. Een eigen stijl ontwikkel je door een goed zelfbeeld en door te proberen.” 

4. Modemissers

“De grootste valkuil is iets kopen, maar geen idee hebben hoe je het combineert. Vertaal een trend eerst naar jezelf door een moodboard op Pinterest te maken. Soms wil je iets zijn, maar past het gewoon niet bij je. Te kleine of verwassen kleding kan trouwens ook niet. Koop wat je past, dan zie je er knapper uit. Eigenlijk moeten winkels beginnen met een corner zonder maat. Alles begint met de juist pasvorm. Maar denk niet dat het alleen om functionaliteit draait. Kleding moet tof zijn en je mooier en hipper maken.”

5. Moet je hebben

“Dit seizoen moet je een army-jasje hebben, het liefst second hand, of op z’n minst een bomberjas. Die zijn hot. De bloemenprint en streep zijn hip. Combineer prints ook met elkaar, je ziet meteen of het klopt of niet. En franjes, broderie en metallics zijn key-items. De schoenen die iedereen nodig heeft? Een zwarte lakpump, metallic sandaaltje met straps, het cowboylaarsje, een zwart enkellaarsje met een hoge hak, gympen en dit seizoen ook zeker een goed veterlaarsje. In de zomer zijn de moccassins en slippertjes in een mooie metallic of panterprint onmisbaar.”

shop schoenen à la Danie Bles: