The Lady & The Shoe Rubriek: Tips

waarom vrouwen nooit genoeg schoenen hebben

Schoenen, wij vrouwen kunnen er maar geen genoeg van krijgen. En dat is iets wat manlief niet altijd begrijpt. 

Al die leuke schoentjes in verschillende modellen en kleuren. Wie is er niet dol op? Dat we er een kast van vol hebben staan, is dan ook niet heel onlogisch. Maar wat is dat toch met vrouwen en schoenen, waarom hebben we nooit genoeg?

waarom vrouwen nooit genoeg schoenen hebben

Chocolate is good but shoes are carb-free

We hebben allemaal wel eens zo’n momentje, dat je het even niet meer weet. Je voelt je verdrietig zonder dat je weet waarom. Ook een dingetje wat mannen niet begrijpen, maar dat terzijde. Een stukje chocolade – en de rest van de reep – doet wonderen. Of het gevoel dat je krijgt als je je favoriete paartje in het winkelwagentje stopt. Je begint spontaan weer te glimlachen. En als we dan moeten kiezen, ja dan grijpen we toch eerder naar die nieuwe schoenen, want van die extra kilo’s worden we uiteindelijk ook niet happy, toch?

Sneakers VS Pumps

Alles kan en alles mag in de schoenenwereld. Je loopt niet meer alleen op pumps of op sneakers. Nee, we lopen op sneakers, pumps, slippers, sandalen, laarsjes en ga zo maar door. En dan heb je ook nog eens sportieve sneakers of nette sneakers of een dichte pumps of met peeptoe, sandalen met of zonder hak en ook nog eens de sleehak. En wat te denken van korte laarzen of lange laarzen? En ook die heb je weer met of zonder hak. Kan je het nog volgen?

Alles bij elkaar opgeteld kom je zo al op 15 paar schoenen. En dan zijn niet eens alle modellen benoemd. En wat te denken van de verschillende kleuren, materialen en prints. Conclusie: we kunnen er niks aan doen dat we zoveel schoenen nodig hebben.

Mix & Match

Dat er zoveel verschillende schoenen zijn, vinden we absoluut niet erg. Daarmee kunnen we leuk mixen en matchen. Één outfit kan je een compleet andere look geven, door alleen al je schoenen te wisselen. Wat dacht je van die stoere  sneakers? Die kan je dragen bij een stoere jeans, maar ook onder een kokerrok.                                                                    

Uit de oude doos

Kopen we geen nieuwe schoenen, dan heb je ook geen oude schoenen. En ja, ook oude schoenen hebben we nodig. Of je nu gaat klussen in je huis, tuinieren of gaat survivallen, dan trek je natuurlijk niet je mooiste schoenen aan. En dan ben je ontzettend blij dat je nog geen afscheid hebt kunnen nemen van die gouwe oude.

Goed voor de voet

Dames, dit is het beste excuus voor onze schoenenverslaving. Het dragen van verschillende schoenen is gewoon erg goed voor je voetjes. Je voeten moeten je heel de dag dragen en daarom moeten we extra lief voor ze zijn. Door te wisselen in hoogtes en modellen ontlast je namelijk de spieren van je voeten.

Voordeeltjes

Nog zo’n leuk voordeeltje van veel schoenen hebben: ze blijven veel langer mooi. Zo kan je ze jaren doordragen. Is een paartje uit de mode? No worries, trends komen altijd wel weer een keer terug.  En je voeten houden altijd dezelfde maat, dus hoef je nooit bang te zijn dat je ze niet meer past.

Er zijn natuurlijk nog wel 100 redenen op te noemen, waarom wij vrouwen nooit genoeg schoenen hebben. Wat is voor jou de belangrijkste reden? Hieronder alvast wat inspiratie om je schoenencollectie aan te vullen. En zegt je man/vriend weer eens dat je teveel schoenen hebt? Laat hem gewoon deze lijst zien, dan begrijpt hij het vast.

 

Shop nu:

Sandalen            pumps            sneakers            veterschoenen

 

Lees ook:

wannahave wednesday by elodie            Hittegolf-proof

Jeanine
door Jeanine
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies