Shoppen in Antwerpen Rubriek: Tips

Omoda filiaal in Antwerpen

Binnenkort naar de zuiderburen? In Antwerpen vind je, tussen de overbekende Meir en de Groenplaats, Omoda in de wijk Wilde Zee. Een buurt met kleine straatjes, maar met grote fashion-namen én originele boetieks.

Aan de Lombardenvest 58 tref je de allereerste Omoda van België. De luxe en originele elementen in de store geven je een shop experience pur sang. Kom langs en beleef de trends en nieuwe collectie zelf. 

Cultuur snuiven, smullen van Belgische wafels of shop ‘till you drop. Alles kan in d’Anvers. Ben je in voor de ultieme fashiontrip? Breng dan eerst een bezoekje aan het Modemuseum (MoMu), voordat je alle winkels in de Wilde Zee afstruint.

M·A·C Pro Store [1]

Laat je in de watten leggen bij de MAC-store. Het beautywalhalla in hartje centrum. Was dit merk eerst alleen nog weggelegd voor visagisten? Nu shop je er zelf de fijnste producten. Pluspunt: in de Pro Store krijg je ook nog eens professioneel advies over wat het beste bij jouw huid past. (Schrijnwerkersstraat 21)

Essentiel Antwerp [2]

Niet  twee, niet vier, maar negen keer per jaar een nieuwe collectie. Als je binnenloopt bij Essentiel Antwerp vind je altijd iets nieuws. Het interieur van de shop straalt prêt-à-porter uit. Met een mix van bijzondere accessoires, luxe materialen en pure designs is dit een must-see aan de Lombardenvest. (Lombardenvest 37-39)MAC & Essentiel Antwerp

Pitten & Bonen [3]

Even tot rust komen doe je bij Pitten & Bonen (schuin tegenover Omoda het straatje in). Op het krijtbord staat het lekkerste beleg voor op je focaccia of panini. Bestel er een groot glas versgeperst sap bij en voila: een heerlijke lunch. De keuze sapjes is reuze en de menukaart wisselt vaak. (Lombardenvest 31)

Zahia [4]

Pareltjes van over de hele wereld in een parel, want Zahia is gevestigd in een monumentaal Antwerps pand. In deze unieke winkel vind je edelstenen, glaskralen en juwelen. Een explosie van kleur op, in en rondom de mooie vintage meubels in de zaak. Dé hotspot voor de do-it-yourselver, maar ga ook langs als je op zoek bent naar bijzondere sieraden of als je je gewoon even wilt vergapen aan al het moois. (Everdijstraat 31)

Sissy-Boy Homeland [5]

Een Nederlandse aanrader in het Belgische, want aan de Nationalestraat zit Sissy-Boy Homeland. Naast fashion shop je hier de leukste cadeautjes en heel veel trendy items voor in huis. Denk aan geweven plaids in pasteltinten, kasten vol met originele kussentjes en rijkversierd servies. En koop je gifts voor kids ook bij Sissy-Boy, want je vindt er het leukste speelgoed van hout. (Nationalestraat 36)

Chocolaterie Burie [6]

Denk je België, dan denk je chocola. Denk je chocola, dan denk je België. In het midden van de Wilde Zee zit Chocolaterie Burie. Bekend door de kunstige creaties in de etalage. Als je op de stoep staat komt de zoete geur je al tegemoet en als je binnen bent weet je het zeker: daar moet een doosje van mee naar huis. Het ene chocolaatje is nog gedetailleerder dan het andere, maar hou je van een robuust groot stuk? Dan zit je hier ook goed. (Korte Gasthuisstraat 3)

Pitten & Bonen, Zahia, Sissyboy homeland, chocolaterie Buren

Gertie
door Gertie
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies