De zomer ligt aan jouw voeten Rubriek: Tips

Hoe kan je jouw voeten zomer klaar maken.

Schop die warme laarzen maar uit, want het is tijd voor slippers en sandaaltjes. Maar zijn jouw voeten eigenlijk wel summer proof? 

Voeten beauty

Hoe vaak staan je voeten onderaan jouw verzorgingslijstje? Heel de winter verstop je ze vakkundig. Niemand die ze ziet, toch? Droge voeten en eelt zijn vaak het gevolg en dat is natuurlijk not done als je wilt shinen in jouw nieuwe aanwinsten. Om je dus klaar te stomen voor de zomer is er nog wel wat voetenwerk aan de winkel.

Do it yourself

Je moet even tijd vrij maken, maar je voeten summer proof maken kan je heel makkelijk zelf. Hoe je dat doet? Hier wat tips om je voeten eens lekker in het zonnetje te zetten.

Wat heb je nodig?

  1. 1 x nagelknippertje                      
  2. 1 x een voetbad of teiltje                          
  3. 1 x een goede, grove papieren vijl        
  4. 2 x handdoek                                                  
  5. 1 x blanke basislak                                        
  6. 1 x een gewone vijl
  7. Kamille (optioneel)
  8. Olijfolie en suiker (ja, die uit je keuken)
  9. 1 x een verzorgende voetencrème
  10. En tot slot: je favoriete nagellak

Knippen en vijlenKnip je nagels op een voor jou mooie lengte. Ingegroeide nagels willen we niet en dat voorkom je door je nagels recht af te knippen. De hoekige randjes vijl je, om een mooi model te creëren.

BubbelenEen voetenbadje is echt even het moment voor je voeten. Doe een beetje kamille in het bad voor een rustgevend effect. Erg fijn na een lange dag werken. Kamille kan je kopen bij iedere kruidenwinkel. Je kan natuurlijk ook gewoon een zakje kamille thee gebruiken.

Je voeten kunnen heerlijk ontspannen in een voetenbad.

Eelt verwijderenDroog je voeten na het pootjebaden goed af. Met een grove vijl ga je over je hielen om eelt te verwijderen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar heb je geen grove vijl? Dan kan je ook grof schuurpapier gebruiken.

Natuurlijke scrub en maskerScrub je voeten om dodenhuidcellen te verwijderen. En wist je dat een natuurlijke scrub gewoon bij jou in de keuken staat? Smeer je voeten in met olijfolie, pak een handje suiker en scrubben maar. Spoel je voeten af en smeer ze weer in met olijfolie. Wikkel je voeten daarna in een natte warme handdoek en laat je natuurlijke voetmasker lekker intrekken.

Finishing touchJe voeten zijn nu bijna summer proof. Smeer je voeten in met een verzorgende voetencrème en gebruik een olie voor je nagelriemen. Zomervoeten kunnen absoluut niet zonder een fijn lakje, maar vergeet niet de blanke basislak om gele nagelverkleuring te voorkomen.

Het kost misschien wat tijd, maar het bespaart je wel een bezoekje aan de pedicure. Kan je mooi je favorieten must-haves kopen. En laten deze schoenen nou hartstikke goed samengaan met een goed verzorgde voet. 

 

Shop hier:

Sandalen            Slippers

 

Lees ook:

Fashionchick la luxury            Wannahave wednesday by margot

 

 

 

Jeanine
door Jeanine
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies