5-stappenplan voor mooie schoenen Rubriek: Tips

5-stappenplan voor mooie schoenen

Je brengt de auto naar de garage, beschermt een telefoon met een hoesje, maar je hebt geen schoensmeer in huis. Herkenbaar? Geef je schoenen een APK met het makkelijke 5-stappenplan.

1. Spray is oké (beschermen):

Nieuwe schoenen gekocht? Spuit ze de eerste week drie keer in met de daarvoor bestemde spray. Dit beschermt je schoenen tegen vuil, stoot water af en voedt het materiaal. Nanopro-spray is universeel, dus je gebruikt het voor alle leersoorten en textiel. Herhaal dit proces daarna één keer per maand.

2. Poetswonder (onderhouden):

Voorkom kale neuzen of scheuren in het leer. Poetsen is de oplossing. Zet die schoenpoetskist regelmatig op tafel, smeer ze in met de juiste kleur, laat het tien minuten intrekken en wrijf uit. Met een kwartiertje poetsen per maand gaan je schoenen veel langer mee. Spray ze daarna in met Nanopro, is dat ook weer gebeurd.

3. Doe een wissel (afwisselen):

Laat je schoenen relaxen. Wissel een paar regelmatig af, zodat ze de tijd hebben om te drogen. Het leer komt op deze manier ook tot rust. Zet je schoenen met schoenspanners op een neutrale plaats, dus niet te warm of koud.

Tips & technieken voor schoenen poetsen

4. De wasstraat (schoonmaken):

Vieze schoenen of kleine beschadigingen? Gebruik een soft gum voor gladleer, een cleaner stick en kleurdepper voor suède en milde shampoo voor je sneakers van textiel. Kom je daarna weer proper voor de dag.

5. Uitglijders (gladde zolen):

Last van te gladde zolen? Dat is zo opgelost. Ruw je zool op met een schuurpapiertje. De lak onder je schoenen is vaak onderdeel van het design, maar zorgt soms voor uitglijders. 

 Shop je product: 

Maurits
door Maurits
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies