3 schoenentips voor smalle voeten Rubriek: Tips

What for sandalen

Een smalle voet is sierlijk, maar tijdens een shoptocht kan het soms nog een vervelend obstakel blijken. Ik maak de weg voor je vrij met mijn 3 smalle-voeten-shoptips.

Van alle voeten die er zijn, is er geen één hetzelfde. Vandaar dat het schoenenaanbod ook zo heerlijk groot is. Maar veel schoenen betekent veel keus en zie jezelf dan nog maar eens een weg banen naar de perfecte schoen voor jouw smalle voet. Met deze drie tips ben jij meer dan klaar voor deze zoektocht.

1. FASTEN YOUR (SEAT)BELTSSchoenen met riempjes zijn niet alleen ontzettend hip, het is ook een handige manier om je smalle voet extra grip in je schoen te geven. Dankzij de bandjes kun je de schoen perfect afstellen op je voeten. Ook veters zijn hier geschikt voor. Wanneer je de veters goed straktrekt en helemaal tot bovenaan strikt, zorg je voor een mooi aansluitende schoen. Lace up sandalen en pumps zijn dan ook een absolute GO voor jou. 

Toral boots

2. KEN JE MERKEN
Omoda heeft een breed aanbod in merken die bekend staan om hun smallere pasvorm. Lola Cruz is daar één van en ook Kennel & Schmenger sluit netjes aan op de slankere voet. Bij de laarsjes van Unisa en de pumps van Peter Kaiser heb je geen last van gapen gaten aan de zijkant. Ook Ted BakerKendall + Kylie en Fiamme zijn echte aanraders.

Ted Baker pumps fashion books

Veel schoenenmerken brengen alleen lengtematen uit, maar als jouw voeten bijzonder smal (of breed) zijn, kan een breedtemaat uitkomst bieden. Merken als GaborHassia en Van Lier geven je de mogelijkheid om lengte- en breedtemaat te combineren tot de ultieme pasvorm voor jouw voet. Tijdens je zoektocht in de webshop kan je het jezelf makkelijker maken door te selecteren op voetwijdte. Zo vind je meteen alle smallere stappers bij elkaar.

3. plan B: zooltjesEr passen meer schoenen aan je smalle voet dan je denkt. Bijvoorbeeld de exemplaren die je al lekker ingelopen hebt, maar nu iets te ruim zijn geworden. Of van die instapschoenen waar je nét wat te makkelijk instapt. Laat je er niet door hinderen, er is namelijk een simpele uitweg: het inlegzooltje. Je hebt ze van klein tot groot, van smal tot dik en in verschillende materialen. Kies het zooltje dat in jouw schoenen past en je hebt de wereld aan je voeten.

SHOP OOK:

Schoenmerken  Schoenzooltjes

lees ook:

Zo houd je lichte schoenen écht schoon

New Shoes New You: Nieuwe campagne

Amber
door Amber
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies