Pumps Rubriek: Nieuws

Lichtgroene pumps van s. Oliver

Terugdenkend aan de tijd dat ik nog veel te jong was voor een dergelijke opsmuk als make-up, sieraden en pumps, komt er toch dat weemoedige gevoel over me hoe ik met de laatst genoemde schoenen voor het eerst kennis maakte.
 

Tante Marjan, met grappig stemmetje, rond brilletje en een van de eerste met raar rood gekleurd haar en een strakke rechte pony op haar voorhoofd, paste als tienermeisje op mijn oudste broers. Het is prachtig weer en het gezellige gelach en klinkt door het huis. Ik, nog een klein meisje, drentel al de hele ochtend rond de rok van tante Marjan, waar af en toe twee prachtige mintgroene puntjes van onder piepen. En ineens… kijkt ze me aan en zegt met haar Rotterdamse accent: ‘Hey pop, wil je ze even aan?’ 

Mijn grote groene kijkers stralen en ik keek voorzichtig omhoog met mijn duim nog in mijn mond. Ze schopt ze uit en ik trek de net geïnde juweeltjes aan mijn voeten. De mintgroene pareltjes passen prachtig bij mijn witte jurkje, met borduursel aan de voorkant en de zwierige onderzijde. Trots loop ik naar buiten, want het allermooiste van het dragen van pumps zijn niet je prachtige lange benen of je sierlijkheid, maar juist het geklik op die harde stenen. 
 
Nooit ben ik ze vergeten, tante Marjan en vooral die mintgroene pumps niet. Nog steeds staat mijn schoenenkast niet vol, maar de pumps die ik kies, worden net als bij die eerste kennismaking met zorg en liefde uitgekozen. Nu zit ik met smart te wachten op de vrolijke kleuren die deze zomer gaat brengen. Misschien zit mintgroen er wel bij?

Gertie
door Gertie
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies