Interview: Karma of Charme Rubriek: Nieuws

Gave laarzen van Karma of Charme

Het merk Karma of Charme is al behoorlijk wat seizoenen in ons assortiment opgenomen en wij zijn fan! Het werd dan ook eens hoog tijd voor een interview!

karma OF CHARME

Ik ben vooral fan van onder andere het model History 4 vintage cognac, deze laars sluit erg mooi aan en de kleur is precies goed! We hebben dit model ook gebruikt in onze modeshow afgelopen maart, het model wat deze laarzen mocht dragen heeft ook echt de show gestolen die avond met haar Karma’s  in combinatie met de outfit.

Karma of Charma op het strand

Maar niet alleen de laarzen zijn leuk, nieuw dit seizoen zijn de sneaker modellen (Karmina Briljant Mozzarella). Deze zijn ook tot één van de favorieten benoemd bij Omoda en bij mijn collega's. Maar goed, zo kan ik nog wel even doorgaan want ik vind het model Goldenway ook echt heel tof. De kleuren passen precies bij dit seizoen en ze zitten heerlijk.

Wij zijn dan ook weer erg benieuwd naar de wintercollectie. Het klinkt nog heel ver weg nu het zonnetje zo heerlijk schijnt, maar voor ons komt dit steeds dichterbij. De collecties voor het najaar beginnen over enkele weken alweer binnen te komen en daar zit ook zeker weer de collectie van Karma of Charme bij. Wij kunnen eigenlijk niet wachtenJ!

Omdat ik graag meer wilde weten over Karma of Charme heb ik contact gezocht met één van de personen binnen Karma of Charme en haar gevraagd of ik haar een paar vragen mocht stellen. Uiteraard was dit geen enkel probleem! Hieronder kunnen jullie lezen wat ik aan haar gevraagd heb en mochten er van jullie kant nog dingen zijn die je wilt weten dan kun je deze aan mij doorgeven en dan zal ik voor een antwoord zorgen!

Wie zijn de personen achter Karma of Charme, en waardoor worden zij gedreven?
Karma of Charme is opgezet door een Italiaanse familie in een klein dorpje aan de kust. Vader Alfonso zit al decennia in het vak maar heeft sinds 2005 het merk Karma of Charme opgezet samen met zijn zoons Emanuele en Federico. Toen veel bekende Italiaanse merken zoals Prada en Todds hun productie verplaatsten naar Azië, werden honderden top vakmensen werkloos. Vader Alfonso en zoons bedachten dat deze mensen Karma weleens tot een succes konden maken. In juni 2009 kwam Carla Heurman bij de Karma of Charme familie terecht, zij stuitte op een laars in Siena die haar betoverde. Ze is de dag erna dwars door Italië gereden om het bedrijf achter deze mooie laars te bezoeken. Met de gedachte dat dit merk vast in een heel groot bedrijfspand was gevestigd ging zij op zoek maar het tegendeel bleek waar, zij kwam binnen een klein atelier waar de familie Palombari boven woonde. Carla sprak amper Italiaans en de familie geen Engels maar haar enthousiasme en gedeelde passie voor de betoverende laarzen doorbrak de taalbarriere! Met een paar modellen in haar rugzakje keerde Carla terug naar Nederland waar ze langs de winkels ging om haar ontdekking te laten zien.

Carla en de Karma of Charme familie worden gedreven door een liefde voor goede kwaliteit, comfort en een oog voor fashion. Karma of Charme weet als geen ander de modekleuren en designs voor elk seizoen te voorspellen en dit door te voeren in hun collecties.

Hoe is de naam Karma of Charme ontstaan?
Emanuele, de zoon van Alfonso heeft filosofie gestudeerd en wilde zijn kennis doorvoeren in het merk. Je karma in het leven is iets waar je niet omheen kunt. Hoe mooi is het om een prachtig product te maken en dit de Karma of Charme te noemen? De olifantjes in het logo hebben de slurfjes omhoog, dit brengt namelijk geluk.

Hoe lang bestaat Karma al? En hoe verloopt jullie succes op dit moment?
Sinds 2005 bestaat Karma of Charme en het succes groeit met het seizoen. Het blijft nog elke dag hard werken vanuit onze showroom in Amsterdam om Karma nog bekender te maken bij het publiek. Onze eerste laars is gedragen door Yolanthe Sneijder-Cabau, hiermee werd Karma op de Nederlandse kaart gezet. Na haar zijn talloze andere bekende vrouwen onze laarzen gaan dragen zoals Bridget Maasland (zij droeg Karma’s onder haar Oscar jurk!), Katja Schuurman, Froukje de Both, Daphne Deckers en nog veel meer.

Karma of Charme investeert in de ontwikkeling van nieuwe modellen, zo hebben we nu ook verschillende schoentjes in de collectie en maken we gebruik van verschillende materialen die variëren per seizoen. Innovatie staat voorop!

In welke landen zijn jullie momenteel al aanwezig?
Italië , Ibiza, Japan, Nederland , België, Duitsland , Oostenrijk , Zwitserland , Scandinavië, Rusland , Slovenië , China , Spanje , Frankrijk , Turkije . En USA begint nu, Australië en Canada willen graag.

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?
Uit ons hart en door te kijken en te luisteren naar wat vrouwen willen, we maken fashion en willen dit nog lang blijven doen daarom is het van belang dat je luistert naar je klanten. Onze Facebook pagina heeft bijna 6500 likes, daar zetten we foto’s op maar ook vragen: wat vinden jullie ervan? Hierdoor krijgen we goede feedback over de collectie en wat beter kan. Zij zijn onze inspiratie, de fans van Karma of Charme

De collectie is elk seizoen anders maar behoudt toch zijn identiteit, hoe houden jullie deze vast?
Doordat de filosofie en het design wordt bewaakt door de familie. Klein maar fijn! Alles is eerlijk, de laarzen worden met de hand gemaakt door volwassenen in ateliers die niet gevaarlijk zijn. Geen kinderarbeid, puur vakmensen. Dat zie je en dat voel je als je Karma’s aan hebt, mensen komen naar je toe om te vragen waar ze deze gave laarzen ook kunnen kopen.

Er zijn nu alleen nog maar schoenen van Karma of Charme verkrijgbaar, krijgen jullie in de toekomst ook nog bijpassende tassen?
Ja, in Italië zijn ze bezig met het ontwikkelen van tassen. Ze zullen in dezelfde kleuren en designs komen zoals de laarzen en schoenen zodat je matchy matchy over straat kan gaan

De sneakers zijn een heel ander beeld in jullie collectie tot dusver, vanwaar deze toevoeging?
De vader, Alfonso, houdt erg van sneakers. Zijn zoon Emanuele trouwde vorig jaar en Alfonso kwam in een zwart pak met een witte stropdas en… witte sneakers. Heel geestig! Het was geen verrassing toen er kleurrijke en witte sneakers aan de collectie werden toegevoegd.

Waar wordt jullie collectie ontworpen en gemaakt?  
In de Marken, vlakbij Civitanova in San Elpidio al Mare, in kleine ateliers. Er zijn ondertussen meerdere ontwerpers aan het werk bij Karma of Charme die al eeuwenlang in de schoenenbranche zitten.

Welke eyecatchers mogen we komende winter van jullie verwachten?

Veel nieuwe modellen met een stoere uitstraling! Ze staan vanaf juli in de winkel, dan kan iedereen ze bewonderen. In verband met kopieën mogen we nog geen beeld laten zien. Naast de nieuwe modellen blijven ook de klassieke modellen van Karma of Charme bestaan. Karma's worden gespaard door verschillende vrouwen, en wij snappen dat want het zijn juweeltjes aan je voeten.

Gertie
door Gertie
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies