Hoge-hakkenliefde Rubriek: Nieuws

Gehakte sandalen van Liu Jo

De ultieme schoenenmatch: vrouwen en hakken. Niets zo bijzonder als de liefde voor een paar stunning high heels.

Het begint allemaal met een klein hakje als je ongeveer 12 jaar bent. Maar het stijgt pas echt tot grote hoogte tussen je 23e en 30e. Dan loopt een vrouw op hakken van gemiddeld 10 centimeter rond. Met de komst van de kids wordt er rond de dertig wat hoogte ingeleverd, maar pas als ze 63 is zegt ze haar laatste paar high heels gedag. Dat betekent dus dat een vrouw maar liefst 51 jaar op hakken loopt. Chapeau!

Alle hakken op een rijtje

Hoe zit het eigenlijk precies met de voorliefde voor die extra centimeters? VU en Glamour deden samen onderzoek. Een vrouw is meer tevreden met zichzelf op een goed paar high heels. Ook is ze zelfverzekerder, klinkt ons als muziek in de oren. “Door hoge hakken krijg je langere benen, lijk je slanker en het voelt vrouwelijk”, vertelt José Teunissen van ArtEz modevormgeving aan Glamour. “Bovendien dwingt het je lichaam in een keurslijf. Daardoor krijg je automatisch een rechte, imponerende houding. Het lijkt alsof je meer aanwezig bent.”

Need a better excuse? Pumps shoppen en jezelf ook nog eens een boost geven. Kijk snel online bij Omoda voor je favo paar.  

Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies