De eerste Omoda fashionshow Rubriek: Nieuws

de eerste Omoda modeshow

Dinsdag 19 maart was het zover... De eerste echte Omoda fashionshow!

Voor mij één van de spannendste dagen van de afgelopen maanden. Ik had tijdens een vergadering ergens in oktober het idee geopperd om een modeshow te organiseren. Hierbij zouden we dan het personeel, relaties en wat klanten uitnodigen. Dit idee werd positief ontvangen en ik ging dan ook direct aan de slag!

Het project, dat eigenlijk heel klein begon, werd gaandeweg steeds groter. Ik kreeg ook het idee dat ik het helemaal alleen niet ging redden. 

Gelukkig begon er in januari een stagiaire en op de dag dat ze voor het eerst bij ons kwam, heb ik haar eerst ingelicht over alle plannen die er al lagen en wat er allemaal nog moest gebeuren. Toen is ze aan de slag gegaan en dit ging verbazingwekkend goed. Ze bleek over talent te beschikken en pakte alles goed aan. De opdrachten werden netjes uitgevoerd en we gingen als een trein door de rest van de voorbereidingen heen.

De laatste vier weken werden de puntjes op de i gezet en 19 maart was het dan zover. Als locatie hebben we  voor de Timmerfabriek in Vlissingen gekozen, dit pand was vroeger een fabriek en is van slopen bespaard gebleven. Deze unieke locatie bleek ideaal voor onze modeshow te zijn. 

De dag zelf bestond uit de laatste voorbereidingen en om 13.00 uur kwamen de eerste modellen al. We hadden voor onze show niet voor professionele modellen gekozen, maar voor een inschrijving onder ons eigen personeel. De week ervoor hadden we ook al een oefenavond en nadat de modellen het draaiboek hadden meegekregen, waren ze 19 maart helemaal voorbereid. De eerste dames werden met zes tegelijk naar de visagistes en stylistes gestuurd, waardoor we direct met de heren aan de slag konden.

De mannen bleken goed geoefend te hebben, want we liepen bijna foutloos het draaiboek door. Hierna kon de eerste groep dames beginnen. Dit leverde af en toe hilarische tafereeltjes op aangezien we één nogal dromerig model hadden, die steeds haar posities vergat. (Dit hebben we haar vergeven na een compleet foutloze modeshow in de avond:-) 

Voor we er erg in hadden kwamen de eerste van de twaalf kinderen al binnen en nadat ze al hun kleding hadden doorgepast konden we ook met hen de show gaan oefenen. Hierbij bleek al snel dat meisjes toch van jongs af aan toch hierin een bepaalde voorsprong op jongens hebben of dit van nature toch gewoon in de vingers hebben ;-).

Nadat ook de laatste vijf dames hun rondes hadden geoefend was er even tijd om wat te eten.

Hierna begonnen de generale repetities, deze doorstonden we allemaal glansrijk en we waren er helemaal klaar voor! Let the show begin... Maar we hadden nog een uur...

Ik was 's ochtends vroeg al begonnen en liep om half 8 's avonds nog steeds in mijn afgezakte joggingbroek. Daar moesten we ook nog even iets aan gaan doen, aangezien ik aan het einde van de show toch ook even op de catwalk moest verschijnen. Ik heb mijzelf dus snel omgekleed -ik had speciaal nieuwe kleren gekocht- en heb snel een bus deodorant en wat parfum geregeld. Hierna werd ik in de stoel gezet en werd ik onder handen genomen door de haarstyliste en de visagiste. Het is bijna ongelooflijk, maar na een kwartier zag ik er ineens uit als een compleet ander mens, maar wel één waar ik heel blij van werd. Ik was ze dan ook erg dankbaar (en nog steeds)!

Toen om 19.55 uur mijn rechterhand ineens kwijt was kwam het allereerste stressmomentje van de dag. Gelukkig werd ze snel gevonden en kon het aftellen beginnen!

We hadden verschillende trends bedacht voor tijdens de show:
‘’We Are Shoes’’: In deze trend lieten we voornamelijk schoenen van ons eigen merk zien. Als kleding hadden we iets ludieks bedacht. De dames liepen in rokjes gemaakt van Omoda tassen, de kinderen liepen in de dozen waarmee we onze bestellingen verzenden en de heren werden ingetaped met ons eigen Omoda-tape.

De volgende ronde was ‘’Rock The Streets.’’ In deze trend lieten we de sneakers en laarsjes met studs en spikes zien.

Hierna kwam "Rainbow Fever," hier kwam nog even een stress-momentje om de hoek zetten, aangezien ons jongste model van vier jaar haar schoenen niet aankreeg. Net voordat ze het podium op moest, werd ze door de persoon die haar aankleed neergezet en waren we toch net op tijd! In deze trend lieten we zien dat je dit seizoen echt alle kleuren met elkaar kunt combineren. Het was dus echt een regenboog aan kleuren in deze ronde.

Toen kwam de ronde die geopend werd op het nummer ‘’Shot you down’’ door één van de modellen. Dit nummer paste helemaal in de trend van de ronde namelijk ‘’Wild Wild West’’. In deze ronde liepen alleen de meisjes en de dames. Door de bijpassende kleding kwamen de schoenen er goed uit. Ons kleinste model steelde de show door huppelend en dansend over het podium te gaan. Wellicht hebben de mensen in deze ronde dan ook alleen maar naar haar schoenen gekeken?

De ronde erna was een ronde waarin alle tien dames te zien waren, ‘’Shine Like a Star." De mooiste outfits werden geshowd, met daaronder de mooiste pumps uit de collectie afgestyled met bijpassende tas en soms ook hoed.

Daarna was het alweer tijd voor de allerlaatste ronde; ‘’Get Back.’’ De naam zegt het al, we gaan weer terug naar vroeger en in dit geval houdt het in dat we de pasteltinten in schoenen en kleding weer helemaal terug zien. Hierna hebben alle modellen nog een laatste ronde gelopen. Met zijn allen en werden ze ontvangen onder luid applaus! 

Het was gelukt! Voor het eerst een show georganiseerd en het was gewoon gelukt! Daar waren we best een beetje trots op. Hierna was de druk van de ketel en konden we onder het genot van hapjes en drankjes genieten! Het was een fantastische ervaring om dit te mogen organiseren en ik hoop dat iedereen die aanwezig was er van heeft genoten.

Collage van de leuke avond

Gertie
door Gertie
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies