Binnenkijken bij Peter Kaiser Rubriek: Nieuws

Binnenkijken bij Peter Kaiser

Omoda’s Elodie, Mariëlle en Giselle nemen je mee naar Peter Kaiser in het Duitse Pirmasens, de oudste schoenenfabriek van Europa. 

ESTABLISHED 1838

Zo’n 175 jaar geleden startte meneer Kaiser zijn eerste schoenenfabriek in Pirmasens. Dit liep bijzonder goed en nog geen vijf jaar later begon het buitenlandse avontuur. Schoenen werden geëxporteerd binnen Europa, maar ook overzees. Door Peter Kaiser’s passie, expertise en vakmanschap maakt dit bedrijf nog altijd pareltjes van schoenen op Duitse bodem.Elodie, Mariëlle en Giselle

ELODIE KOOPMAN – JANSE
Leeftijd: 26 jaar
Job: HR-manager
Hoeveel paar schoenen heb je: minimaal 30
Mijn Peter Kaiser: Dallia

‘’Ik werkte naast mijn studie in de Omoda-winkel in Zierikzee en daar vond ik Peter Kaiser al een prachtig merk. De pasvorm is goed, de schoenen lopen lekker en als verkoper kreeg ik nooit één klacht. Ik wist dat Peter Kaiser met de hand werd gemaakt, maar dat er zóveel werk, liefde en passie in zat had ik nooit gedacht. Ik heb nogal een HR-bril op, dus ik keek natuurlijk meteen naar de werknemers. Maar ook naar de manier van werken. De werknemers in de fabriek zijn allemaal al wat ouder, ik gok zo rond de vijftig. De vrouwen werken in fleurige, gebloemde schortjes en de mannen in een geblokte blouse of een ouderwetse trui. Ze voeren daar de hele dag dezelfde taak uit. Ik dacht daarom ook meteen aan Henry Ford en zijn wereldberoemde werkwijze, het Fordisme. De werknemers produceren zo’n 6000 paar schoenen op een dag en richten zich dag in, dag uit op één taak. Saai dacht ik nog, maar na een tijdje zag ik dat die mensen met zoveel focus bezig waren. De werknemers bij Peter Kaiser zijn supertrots en blij om te laten zien wat voor moois ze maken. Je rook, zag en proefde het vakmanschap in ieder hoekje en gaatje van die fabriek.’’

Binnenkijken bij Peter Kaiser

MARIËLLE DE RONDE

Leeftijd: 25
Job: Teamleider Inkoop
De schoenenteller staat op: heel veel
Mijn Peter Kaiser: Adelheid

‘’Het tripje naar de Peter Kaiser-fabriek in het oude dorpje Pirmasens verraste me. Ik dacht altijd dat het merk wat mutserig en degelijk was, maar ik ben 180 graden gedraaid. Peter Kaiser is juist hip en vooruitstrevend. Manager Thomas Cronauer leidde ons rond in de fabriek en vertelde dat het merk sinds een paar jaar een andere kant op gaat. Een jonge topdesigner is aangenomen en zij spreekt met kleine veranderingen ook een jonger publiek aan. En ik moet toegeven, dat is bij mij gelukt. Ik ben helemaal hoteldebotel van het nieuwe model Adelheid. Deze pump is er in de leukste kleurtjes en ook nog eens in het mooiste leer en suède. Denk aan donkerblauw, lichtroze, lichtblauw en natuurlijk altijd goed: zwart. Ik vind de houtlook te gek, door de hak is de pump helemaal af. Peter Kaiser is volgens mij vooral comfort, een goede maakwijze en fijne materialen. Iedere lap leer die bij de fabriek binnenkomt krijgt allerlei testen, voordat het gebruikt wordt. Pirmasens draait om schoenen, bijna alle inwoners van het dorp werken in de fabriek. Het merk Peter Kaiser is echt bijzonder en vooral ook door de harde werkers. Elke dag maken zij de meest mooie schoenen. I’m impressed.’’

Binnenkijken bij Peter Kaiser

GISELLE JANSEN

Leeftijd: 26
Job: Rayonmanager
Schoenen in de kast: 35
Mijn Peter Kaiser: Dagmari

''In Pirmasens stond het vroeger vol met schoenenfabriekjes, maar daar zijn er nog maar weinig van over. De Peter Kaiser-fabriek, aan de rand van het grauwe en verlaten dorpje, valt dus meteen op. Een grote en opvallende brandweerkazerne met een chique, statige en oude uitstraling. Ik dacht meteen: wow. De rondleiding begon in de heerlijk ruikende leerkamer. In die ruimte ligt het leer tot aan het plafond klaar voor gebruik, in alle kleuren, patronen en diktes. De productieruimte was er één van tegenstellingen. Oudere mensen met ouderwetse kleding tussen de meest mooie pumps en hypermoderne apparatuur. Je kan er zelfs een sample printen van een hak met een 3D-printer. Ik ging voor mijn gevoel even terug in de tijd, maar op een goede manier. Peter Kaiser is iets duurder. Maar als je alle handelingen uitrekent die ze doen om een schoen te maken, dan vind ik ze helemaal niet duur. Ik ben apetrots dat Omoda Peter Kaiser verkoopt. Het is een authentiek, sterk merk en de look is ook nog eens goed. Ik ben fan.”

Binnenkijken bij Peter Kaiser

shop de favorieten van Elodie, Mariëlle en Giselle:


shop:
peter kaiser

lees ook:
INTERVIEW FLORIS VAN BOMMEL          5x stijltips by danie bles           ONTDEK SCHOUWEN-DUIVELAND

charlotte
door charlotte
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies