Amsterdam Fashion Week Rubriek: Nieuws

Mercedes Benz Fashion Week in Amsterdam

De Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam werd dit seizoen in stijl afgesloten met de A/W 2014 collectie van SIS by Spijkers en Spijkers. Team Omoda was erbij om dit spektakel van dichtbij mee te maken.

Truus and Riet Spijkers presenteerden hun SIS collectie aan de (inter)nationale pers en het modepubliek in de Gashouder in Amsterdam. En natuurlijk was Omoda erbij om uit deze collectie de nodige mode inspiratie op te doen voor het komende winterseizoen. 

Bij de show van Spijkers & Spijkers

De A/W 2014  SIS collectie heeft als titel ‘Around the world in a day’ en verwijst naar het boek van Jule Verne ‘Around the world in 80 days’. Reizen gaat sinds het boek van Jule Verne al vele malen sneller, maar door middel van mind travelling is elke afstand zelfs binnen een fractie van een seconde bereikbaar. Hoewel de luchtballon een icoon van het verhaal is geworden, komt deze in het hele boek niet voor. De A/W 2014  reis van Spijkers en Spijkers gaat echter wel per luchtballon, want met het hoofd in de wolken is immers alles mogelijk.

Modellen op de catwalk

De heldere grafische vormen en het uitzonderlijke kleurgebruik van Spijkers en Spijkers zijn dit seizoen weer duidelijk zichtbaar aanwezig. De tweeling maakt gebruik van warme kleuren die in ronde wolkvormige vlakken zijn verwerkt. Welbekende klassieke Franse motieven geïnspireerd op 18de-eeuwse landschapstaferelen zijn omgetoverd tot luchtvaarttaferelen met wolken, luchtballonnen en andere luchtschepen. Deze travelprint brengt rust en luchtigheid in de collectie en zorgt voor een elegante en romantische touch. De travelprint is speciaal voor Spijkers en Spijkers gemaakt door hun favoriete Illustrator; Martina Johanna. 

Fashionshow

Meer modeinspiratie? KIJK SNEL HIER

Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies