Schoenen passen doe je zo Rubriek: Inspiratie

Kendall + Kylie pump

Voorkom miskopen met deze tips. Voor je het weet heb je veel langer plezier van je nieuwste aanwinsten.

METEN IS WETEN

Door je voeten op te laten meten weet je op de millimeter nauwkeurig welke maat je hebt. Soms zit je tussen twee maten in of valt een schoenmerk opvallend groot of juist klein. Het is daarom verstandig om twee of zelfs drie maten te kiezen. Door je standaardmaat en een (halve)maat groter en kleiner te proberen, kun je de schoen goed vergelijken en de juiste uitkiezen.

Toral sandalen

WIE DE SCHOEN PAST, MAG HEM HEBBEN

Pas niet alleen één schoen, maar trek ze allebei aan. Bijna niemand zijn voeten zijn even groot. Het verschil kan ervoor zorgen dat de schoen aan één voet wel goed zit en aan de andere niet. Het is belangrijk dat de schoen bij beide voeten mooi aansluit. Als je nu al gapende gaten langs je voeten hebt, wordt dit later wanneer je de schoenen uitloopt alleen maar erger. Het is niet alleen erg onflatteus, maar het maakt je schoen ook een stuk wijder en uiteindelijk zelfs te groot.

Omoda sandalen

ZET JE BESTE BEENTJE VOOR

Met beide schoenen passend aan je voeten rest je nog maar één vraag: hoe lopen ze? Paradeer daarom altijd nog een stuk door de winkel of je woonkamer om te zien of de schoen daadwerkelijk lekker zit. Zo kun je extra goed voelen of er geen randjes gaan snijden, of je hielen niet omhoogkomen en of je tenen niet knellen. De knapheid van de schoen is erg aantrekkelijk, maar hij moet natuurlijk ook lekker lopen.

Unisa hakken

SPIEGELTJE, SPIEGELTJE AAN DE WAND

Kijk vervolgens in de spiegel om te zien of het model van de schoen mooi aansluit op je beenlengte. Een pump kan namelijk wonderen doen voor korte benen, terwijl een sandaal met een bandje om je enkel je benen nog korter doen lijken. Ook de kleur is erg belangrijk. Ben je gezegend met een mooi licht sneeuwwitje-huidje, dan kun je beigekleurige schoenen beter laten staan. Het maakt je huid namelijk bleker dan dat ze zijn. Kies eerder voor een stunning rood exemplaar. En tot slot, wanneer alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen, kijk jezelf dan nog even recht in de spiegel aan. Zie je die glimlach van oor tot oor? Dan heb jij je nieuwe lievelingsschoenen gevonden. Gefeliciteerd!

shop de look:


shop ook:

New arrivals  Damesschoenen

lees ook:

shoe stories Anna Nooshin en Teske de Schepper

Amber
door Amber
Lees ook
0 Favorieten

Favorieten bewaren & vergelijken

Terug naar de shop

Klik hier om verder te winkelen

Omoda.nl maakt gebruik van cookies